Rally-UHC gaat op Felt-fietsen rijden

Rally-UHC gaat op Felt-fietsen rijden

foto: Rene Vigneron/Cor Vos © 2018 (archief)

woensdag 2 januari 2019 om 14:42

Fusieploeg Rally-UHC rijdt in 2019 op fietsen van de Amerikaanse fabrikant Felt. De ProContinental-ploeg uit de Verenigde Staten reed het voorbije seizoen op DiamondBack-fietsen, eveneens van Amerikaanse makelij. De Canadese veteraan Svein Tuft, Evan Huffman en toptalent Brandon McNulty zijn de bekendste namen van Rally-UHC.

Teambaas Charles Aaron is blij met de komst van Felt. “Zij zullen een belangrijke rol spelen in de prestaties van onze ploeg in de grootste koersen ter wereld. Felt heeft zichzelf jaar op jaar bewezen door een van de beste prestatiegerichte fietsen op deze planeet te bouwen. We kunnen ons geen beter fietsmerk wensen waarmee we een partnership kunnen aangaan”, is hij vol lof.

Voor Felt was het belangrijk om samen te werken met een Noord-Amerikaans team dat in Europe mee wil doen aan WorldTour-koersen. “Het is een gemotiveerde en getalenteerde ploeg”, vindt Felt-marketingmanager Eric Sakalowsky. “Daarnaast komt hun frisse uitstraling en het openlijke perspectief heel goed overeen met onze identiteit en ons karakter.”

“We werkten eerder met Garmin-Slipstream en Argos-Shimano”, gaat Sakalowsky verder. “Zij stegen ver boven hun eigen grenzen uit, met onder meer een gele trui in de Tour de France en een roze trui in de Giro d’Italia. Daarnaast boekten ze vele overwinningen. De honger van een jong, nieuw team, past goed bij onze vechtersmentaliteit en de wil om te innoveren.”

Zowel de herenploeg als het vrouwenteam, gaat tijdens de gewone koersen rijden op een Felt FR Disc. In de tijdritten zullen zij een Felt DA onder hun achterwerk hebben.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.