Pirelli presenteert P Zero Race 150°: speciale band ter ere van 150-jarig bestaan

woensdag 1 juni 2022 om 12:13
Pirelli presenteert P Zero Race 150°: speciale band ter ere van 150-jarig bestaan

Pirelli heeft een speciale versie van hun populaire wedstrijdband P Zero Race gelanceerd: de P Zero Race 150°. De bandenproducent viert hiermee hun 150e verjaardag met dat waar het allemaal mee begonnen is: fietsbanden.

Onder de motorkap is de band gelijk aan de reguliere P Zero Race en heeft de band dus alle kenmerken van een hoogwaardige vouwband: laag gewicht, ferme grip in zowel droge als natte omstandigheden, lage rolweerstand en goede reactiviteit. De banden onderscheiden zich van de reguliere P Zero Race door speciale gouden details op de wangen.

De banden zijn beschikbaar in twee breedtematen: 26 en 28 millimeter. De P Zero Race 150° is door Trek-Segafredo al gebruikt in de Giro d’Italia en is ondertussen ook voor de consument beschikbaar. Ze zijn los te verkrijgen of in een speciale Pirelli-giftbox. Er zijn slechts 1872 banden geproduceerd, gelijk aan het geboortejaar van de Italiaanse bandenproducent.

De geschiedenis van Pirelli gaat terug naar de negentiende eeuw, toen het bedrijf in 1872 werd opgericht in Milaan om rubberen producten te produceren. De eerste band die het bedrijf ooit maakte, was een fietsband, in 1890. Tegenwoordig is Pirelli in de hele wereld en in verschillende sporten actief. Dit voorjaar openden ze een nieuwe fabriek in Bollate, nabij Milaan, waar onder andere hun meest hoogwaardige banden voor racefietsen worden geproduceerd.

Dit artikel delen:

1 Reactie

vanSpringel 1 juni 2022 om 12:59

Puik rubber !

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.