Pinarello lanceert nieuwe gravelfiets: Grevil F

zaterdag 4 juni 2022 om 17:24
Pinarello lanceert nieuwe gravelfiets: Grevil F

foto's: Pinarello

Pinarello brengt voor de tweede keer een gravelfiets op de markt. Na de Grevil in 2018, lanceren ze nu de Grevil F. De nieuwe gravelbike wordt gepresenteerd als een puur racemonster die ontworpen is met het oog op snelheid, off-roadwedstrijden en maximale prestaties.

Dat de fiets niet ontworpen is voor een alledaags ritje moge duidelijk zijn, want de fiets staat stijf van de technologie. Zo is bij het ontwerpen van het frame veel rekening gehouden met aerodynamica. Alle kabels zijn geïntegreerd in het stuur, en de vormen van de buizen van het frame zijn afgeleid van de welbekende Pinarello Dogma. De voorvork is ook van de herkenbare Fork Flap voorzien, om de aerodynamische flow rond de voorzijde van de fiets te verbeteren.

Het frame is gemaakt van T700 carbon van Toray, volgens Pinarello de beste carbonproducent ter wereld. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende lagen en soorten carbonvezels om de perfecte balans tussen stijfheid en vibratie-absorptie te bereiken. Alhoewel ze de fiets ook wel de gravel Dogma noemen, is de geometrie wel degelijk anders dan de Dogma. Zo is het frame iets korter (kortere reach), maar aan de achterzijde iets hoger (hogere stack) om comfort en reactiviteit te verbeteren.

Opvallend is de asymmetrische achtervork: de rechterzijde van de achtervork ligt lager dan de linkerzijde. Door de verschillende contactpunten van de staande achtervork kan de zadelpen meer impact van het achterwiel opvangen en dus meer comfort bieden.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Fifty 4 juni 2022 om 21:19

het is goudkleurig, rond van vorm en kan je je relatie kosten.

nee, het is niet Genevieve Fox. Het is de PIna Grèviillll

Wat een domme naam trouwens.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.