Mathieu van der Poel pakt uit met knalgele Canyon

maandag 28 juni 2021 om 16:41
Mathieu van der Poel pakt uit met knalgele Canyon

Mathieu der Poel heeft ter ere van zijn eerste gele trui toepasselijk cadeau gekregen van zijn fietssponsor. De derde etappe werkt hij af op een knalgele Canyon. Op fiets is een boodschap gespoten die verwijst naar die wielercarrière van zijn legendarische opa Raymond Poulidor. “Geel leek niet voorbestemd. Tot nu.”

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar
Op de gele fiets van Van der Poel prijkt de tekst: “14 Tours, 7 stage wins, 3 seconds and 5 third steps: Yellow was not meant to be till now.”

Opa Raymond Poulidor stond in zijn actieve loopbaan maar liefst acht keer op het eindpodium van de Tour de France. Ondanks zeven ritzeges wist hij nooit de eindwinst te bemachtigen. Ook de gele leiderstrui mocht hij nimmer dragen.

Wat zijn PouPou nooit is gelukt, wist Van der Poel zondag dus wel te veroveren; de fameuze gele trui. Op de Mûr-de-Bretagne veroverde hij de ritzege én de gele trui. “Ik heb er geen woorden voor. Deze is voor mijn opa natuurlijk”, vertelde een geëmotioneerde Van der Poel gisteren.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Peet Gute 29 juni 2021 om 16:08

Schitterend toch. Herinner me nog goed dat Poulidor in een tijdrit de maat nam van Anquetil maar toch enkele secondes tekort kwam om het geel over te nemen. Tijdrijden was nochtans de specialiteit van monsier chrono Jacques Anquetil maar leefde niet altijd als een sportman,ook niet tijdens de Tour zelf.

Blackcanyon 30 juni 2021 om 06:35

Toch mooi, zo’n zwarte canyon met wat gele accenten.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.