Lapierre lanceert Pulsium Allroad racefiets

donderdag 20 april 2023 om 08:21
Lapierre lanceert Pulsium Allroad racefiets

foto's: Lapierre

Materiaalzone

Lapierre heeft een nieuw model racefiets op de markt gebracht. Of is het een gravelfiets? Zelf kiest Lapierre voor de term ‘Allroad’ voor hun nieuwe model, wat een uitgave is van het Pulsium endurance-frame die zowel voor gebruik op de weg als het onverharde geschikt moet zijn.

De Pulsium Allroad is gebaseerd op het frame van de Pulsium Endurance wegfiets. De nieuwe Allroad is beschikbaar in twee uitgaves; de ‘standaard’ versie, of een met het zogenaamde SAT-systeem. Dat laatste betreft een type constructie van het frame (middels elastomeer) wat voor extra schokabsorptie moet zorgen.

Het nieuwe allroad model biedt ruimte aan banden tot 35 millimeter breed. Volgens Lapierre is de geometrie ontworpen met het oog op maximaal comfort, middels een wat hogere, meer gemakkelijke zitpositie. Voor extra controle is de fiets voorzien van een stuur met 16 graden flare (uiteenloping van de beugels). Ook aan het bikepacken met de fiets is gedacht; de kabels van de cockpit zijn netjes weggewerkt waardoor je dus zorgeloos een stuurtas kan monteren.

De nieuwe Lapierre Pulsium Allroad is beschikbaar vanaf €2.899,-.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Wheely 24 april 2023 om 16:21

Lijkt me een prima veelzijdig fietsje voor een recreant zoals ik en zo met mij vele anderen.

Fijn dat jullie ook dit soort schappelijke modelletjes etaleren. :)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.