Classified presenteert professioneel gravelteam: Piotr Havik eerste aanwinst

dinsdag 16 mei 2023 om 13:17
Classified presenteert professioneel gravelteam: Piotr Havik eerste aanwinst

foto: Cor Vos

Materiaalzone

Classified heeft een professioneel gravelteam gelanceerd. Het Belgische bedrijf dat verschillende fietsonderdelen ontwikkelt, presenteerde donderdag het ‘Classified Factory Team fueled by Foodmaker’. Piotr Havik is de eerste aanwinst van het team, dat ook gesponsord wordt door Foodmaker, Ridley en DT-Swiss.

Het nieuwe team zal onder meer meedoen aan Unbound Gravel, de UCI Gravel World Series en het WK Gravel, meldt Classified op haar site. Het bedrijf is overigens vooral bekend van het Classified Powershift-systeem, waar Victor Campenaerts al mee reed tijdens de Omloop Het Nieuwsblad.

Game changer
Havik werd afgelopen seizoen twaalfde op het allereerste WK Gravel. In 2023 hoopt de oud-renner van Rabobank Continental en BEAT Cycling het nog beter te doen. “Ik ben erg enthousiast om aan dit verhaal met Classified te beginnen, waardoor ik op het hoogste niveau kan racen”, zegt hij op de site van Classified. “Ik ben er volledig van overtuigd dat de Powershift-technologie een game changer zal zijn in gravelraces.”

“Ik kijk ernaar uit om gedurende een aantal jaren nauw samen te werken met Classified om het team te ontwikkelen en de technologie te gebruiken voor gravelraces. Ik ben ervan overtuigd dat dit team over de juiste partners en ingrediënten voor succes beschikt.”

Technologie
Mathias Plouvier, de CEO van Classified, is ook blij met de komst van Havik. “We zijn verheugd om samen te werken met Piotr voor de lancering van dit team”, zegt hij. “Piotr is een uitzonderlijk atleet en we zijn verheugd hem te ondersteunen bij het bereiken van zijn doelen. We zijn erg trots om te laten zien wat onze technologie kan doen op het hoogste niveau van gravelraces.”

Havik heeft het komende seizoen de keuze uit verschillende fietsen van Ridley. Voor de gravelraces kiest hij de Kanzo Fast, terwijl hij voor wedstrijden over ruwere gravelpaden de keuze heeft uit de Kanzo Adventure. Tijdens trainingen en races op de weg rijdt hij op het aero-model de Noah Fast.

Dit artikel delen:

1 Reactie

De duiven van mijn schoonvader 17 mei 2023 om 00:09

Game changer…. wat een verschrikkelijke marketingterm is dat toch. Natuurlijk is het geen gamechanger, het is gewoon een ander schakelsysteem. Je zult daardoor echt niet opeens wedstrijden gaan winnen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.