Classified kondigt officiële samenwerking met Victor Campenaerts aan

donderdag 2 maart 2023 om 09:47
Classified kondigt officiële samenwerking met Victor Campenaerts aan

foto: Cor Vos

Materiaalzone

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat Victor Campenaerts tijdens Omloop het Nieuwsblad reed met het innovatieve schakelsysteem van Classified. Nu is er ook de bevestiging van een officiële samenwerking tussen de twee partijen.

Campenaerts is al meer dan een jaar met de Powershift naaf van Classified aan het testen in training, valt te lezen in het persbericht. Zodoende stelt hij overtuigd te zijn van de voordelen van het systeem, waarbij de crankset slechts één kettingblad heeft en in de naaf geschakeld kan worden. “Het is verreweg de meest efficiënte en snelle setup voor een fiets. Het staat me toe de voorderailleur weg te halen, onder maximale druk te schakelen én gebruik te maken van een groter voorblad”, stelt hij. Dat laatste bleek, want tijdens de Omloop en Le Samyn reed hij met maar liefst een 62-tands kettingblad.

Het Classified Powershift systeem – foto: Joris Knapen

Naast Campenaerts en Classified zijn ook wielenproducent DT Swiss en fietsmerk Ridley betrokken bij de samenwerking. Enigszins opvallend is de samenwerking wel te noemen, gezien de ploeg ook samenwerkt met Shimano, die wel nog volledig geloven in het gebruik van een voorderailleur.

De allereerste profcoureur om Classified te gebruiken was Campenaerts niet; Uno-X maakte vorig jaar ook al eens gebruik van het naafschakelsysteem. Wel was Campenaerts de eerste coureur om tijdens een WorldTour-wedstrijd gebruik te maken van Classified.

De fiets van Campenaerts voor de Omloop, met Classified Powershift en een 62-tands kettingblad

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone