Canyon presenteert nieuwe Lux-serie voor de mountainbike

dinsdag 26 juni 2018 om 12:00
Canyon presenteert nieuwe Lux-serie voor de mountainbike

foto: Canyon Bicycles

Fietsenproducent Canyon heeft vandaag de nieuwe Lux onthuld. Het Duitse merk wil met deze mountainbike een vervolg geven aan eerdere successen. Het doel van de ingenieurs was om de ultieme full suspension XC te ontwikkelen.

De lichte full suspension is in opkomst en zorgt bij de biker voor meer grip en comfort onder alle omstandigheden van het mountainbiken. De Lux werd gebouwd met als opdracht het frame en de vork niet zwaarder dan twee kilogram te maken.

Canyon CF SL 8.0 – foto: Canyon Bicycles

Daarnaast wilden de ontwikkelaars altijd twee bidonnen van 800 ml kwijt kunnen. De tractie op steile klimmen is verbeterd doordat de 100 mm demper horizontaal is afgesteld op de Lux en de suspension linkage een vernieuwing heeft ondergaan.

De Lux-serie kent zes verschillende modellen. De vier versies van de Canyon Lux CF SL hebben voorvork van een 110 mm. De prijzen voor deze fietsen beginnen vanaf 2.599 euro.

Canyon CF SLX 9.0 Frame – foto: Canyon Bicycles

De twee andere versies zijn high-end. De Canyon Lux CF SLX heeft een voorvork die tien millimeter korter is, waardoor het gewicht ook lager ligt. Bij vier uitgaven zijn verstelbare zadelpennen (dropper posts) inbegrepen. Bij de basismodellen van de CF SL ontbreken die.

Canyon-uithangborden Mathieu van der Poel en Pauline Ferrand-Prévot hebben op de Canyon Lux dit seizoen al diverse podiumplaatsen behaald tijdens de World Cup mountainbike.

Dit artikel delen:

4 Reacties

jooprioolpijp 26 juni 2018 om 12:38

edit wf: bedankt, aangepast

Lijkt verder verdacht veel op de Specialized Epic – overigens niks mis mee, da's toch een beetje het referentiepunt.

trickstuff 27 juni 2018 om 07:11

Frame inclusief vork onder de 2 kilo, dat is onmogelijk.

edit wf: bedankt, aangepast

Thijs E 1 juli 2018 om 13:52

Het zal wel gaan om frame en demper samen onder de 2kg

Spinergy 4 juli 2018 om 11:57

Dan zou ik de nieuwe Orbea Oiz adviseren, frame en demper 1600 gram.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.