Canyon geeft zijn Endurace-modellen een upgrade
dinsdag 15 augustus 2023 om 11:00

Canyon geeft zijn Endurace-modellen een upgrade

Materiaalzone Canyon heeft vandaag een upgrade van zijn Endurace-modellen gepresenteerd. Naast een make-over voor het topmodel de Endurace CF SLX zijn de CFR-frames (die we kennen van de Aeroad en de Ultimate) en Aerocockpits nu ook voor de Endurace-familie beschikbaar.

Met de Endurace wil Canyon – de naam zegt het al – snelheid en comfort samenbrengen. De sportieve geometrie van de Endurace is met de nieuwe modellen verder geoptimaliseerd. Een 27 mm hogere stack en 15 mm kortere reach zorgen ervoor dat de berijder iets meer rechtop zit, waardoor de druk op de onderrug en schouders wordt verminderd.

Endurace CFR en de Endurace CF SLX modellen zijn standaard uitgerust met groepsets voor elektronisch schakelen. Met 30 mm banden voor en 32 mm banden achter wordt duidelijk de nadruk gelegd op comfort. Er is ruimte voor banden tot 35 mm, al geeft Canyon eerlijk aan dat voor gravel de Grail of Grizl beter geschikt is.

Bij een eerste blik op de fiets valt naast de strakke uitvoering direct de opvallende zadelpen op. Bij deze S15 VCLS 2.0 zadelpen zijn twee stroken carbon verankerd aan de basis en verbonden door een drijvende zadelklem bovenaan, wat zorgt voor betere absorbering van schokken.

In de strakke cockpit zijn alle kabels netjes weggewerkt. Daarnaast zijn in deze CP0018 Aerocockpit (die wel al kennen van de Aeroad) de hoogte (tot 15 mm) en breedte (tot 40 mm) met een simpele tool eenvoudig af te stellen. In de bovenbuis is een handigheidje toegevoegd. Hier is namelijk een ruimte toegevoegd waarin je een huls kwijt kunt met zaken als een minitool, co2-patroon en bandenlichters.

De nieuwe Endurace CFR en Endurace CF SLX zijn beschikbaar in acht framematen van 3XS tot 2XL, wat de fietsen beschikbaar maakt voor lichaamslengtes van 1,50 tot ruim twee meter. Er is keuze uit de elektronische groepsets van zowel Shimano, SRAM als Campagnolo. Behoudens de Campagnolo-versie zijn alle uitvoeringen afgemonteerd met DT Swiss-wielen en een vermogensmeter. De aanschafprijs varieert van € 3,699 voor een uitgave met Shimano 105 Di2 tot € 9,999 voor een model met Campagnolo Super Record en Bora Ultra WTO-wielen. Meer info vind je op de site van Canyon.

De afgelopen weken mochten we als eerste in Nederland al kennismaken met de Endurance CFR. De bevindingen lees je binnenkort in een uitgebreide review.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
1 Reacties
18 augustus 2023 15:42
Wow, wel enorm mooie fiets maar ook weeral duurder dan nodig, jammer want anders kocht ik hem wel als nieuwste familielid in de berging :-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.