Bianchi presenteert vernieuwde Specialissima
foto's: Bianchi
donderdag 21 september 2023 om 11:10

Bianchi presenteert vernieuwde Specialissima

Materiaalzone Bianchi heeft een nieuwe uitgave van de Specialissima gelanceerd. De klimfiets van het Italiaanse merk sluit aan op de trend van racefietsen die laag gewicht en aerodynamische proporties combineren om zo tot een optimale koersfiets te komen.

Om de Specialissima een nog betere fiets te maken heeft Bianchi niet enkel gekeken naar het gewicht, maar is er besloten ook te richten op aerodynamica. Daarom zijn aan de voorzijde van de fiets buisvormen gewijzigd om de luchtstroom efficiënter te doorbreken. Onder andere de samenkomst van de voorvork en de balhoofdbuis, een aerodynamische zadelpen en D-vormige framebuizen moeten hieraan bijdragen.

Gelijktijdig is bij de achterzijde van de fiets vooral gekeken naar gewichtsreductie, om te zorgen dat de aerodynamische verbeteringen niet met een hoger gewicht gepaard gaan. Dat heeft geleid tot een dunnere achtervork en speciale toepassing van verf op het frame.

Het topmodel van de Specialissima weegt daardoor volgens Bianchi slechts 6,6 kilogram; tweehonderd gram onder de legale gewichtslimiet van de UCI. De Specialissima is beschikbaar in drie verschillende varianten die verschillen qua afmontage, carbon-type en kleurstelling.

RIDE Magazine
7 Reacties
21 september 2023 14:03
No way dat ik ooit deze fiets zou kopen - mijn overtuiging is dat voor 95% van de fietsers, inclusief ikzelf, een racefiets boven 2000€ geldverspilling is - maar wat is hij (of zij?) mooi. Fantastische kleurstelling, natuurlijke, ingetogen lijnen. Iets voor aan de muur in de woonkamer...
  22 september 2023 12:54
  Nu is de oude € 2.000 wel zo'n beetje € 4.000 tegenwoordig. Dat zegt meer over de prijzen dan de fietsen overigens.
  22 september 2023 17:02
  ja, daar heb je een punt. Als inflatie aan fietsprijzen gemeten zou worden, lag die bij 25% op jaarbasis... Om het anders te zeggen, alles boven 'normaal' carbon met Shimano 105 groupset is leuk maar meestal nutteloos.
  23 september 2023 21:52
  Jooprioolpijp, daar sla je de plank wel mis hoor wat betreft "normaal carbon en 105". Er zijn genoeg dingen die dat geld daadwerkelijk waar zijn. Sowieso is ultegra een duidelijke verbetering, daarnaast heb je nog elektrisch schakelen wat enorm veel fijner is. Schaafrijmmen t.o.v blokremmen is veel beter. weggewerkte kabels zijn voor aerodynamica en het oog ook een verbetering. De lijst is eindeloos.
  23 september 2023 22:21
  Allemaal leuk, maar beslist niet nodig. Wat heeft een fietstourist aan aërodynamica?

  En electrisch schakelt inderdaad fijner, maar heb je het nodig? Of kun je dezelfde rondjes gewoon rijden met mechanische versnellingen?
23 september 2023 13:15
Ik kan niet wachten tot ik hem heb. Maar ik bedoel ook tot de doelgroep.
  25 september 2023 22:36
  Een hobby mag geld kosten!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.