BH lanceert nieuwe Ultralight EVO

woensdag 21 december 2022 om 16:08
BH lanceert nieuwe Ultralight EVO

foto's: BH

BH heeft de Ultralight EVO vernieuwd. Het design is een flinke metamorfose ondergaan, geïnspireerd op de BH Aerolight. De lichtgewicht fiets kent daardoor vooral aerodynamische verbeteringen.

De BH Ultralight EVO is de lichtgewicht fiets van BH, maar nu dus met het toegevoegde aspect van aerodynamica. Dat is niet ten koste gegaan van het gewicht, claimt BH. Dat komt mede door een technologie die BH het Hollow Core Internal Moulding productieproces noemt. Hierdoor kan een frame geproduceerd worden zonder overtollig materiaal aan de binnenzijde van het frame en kan de dikte van elk deel tot op de millimeter gecontroleerd worden, waardoor de beste verhouding tussen stijfheid en gewicht gegarandeerd kan worden.

Ook voor stijfheid is logischerwijs oog. De breedte van de trapas is iets verbreed, wat de krachtoverdracht ten goede komt zonder gewichtstoename. Ook is het ontwerp van de achtervorken gewijzigd voor betere stijfheid. Daarnaast is de trillingsdemping van het frame verbeterd ten behoeve van het comfort.

De Ultralight EVO is voorzien van de Air Bow vork, die BH voor de Aerolight (het aerodynamische model) ontwikkelde. Dat zorgt niet alleen voor verbeterde aerodynamica, maar biedt ook ruimte aan bredere banden. Ook is de bekabeling en het zadeklemsysteem volledig geïntegreerd om de aerodynamica te verbeteren.

Een bijzonder detail zijn de steekassen die de wielen bevestigen. Deze zijn voorzien van een openingshendeltje die in de as is weggewerkt. Hierdoor heb je dus geen gereedschap nodig om ze te openen of te sluiten, maar is de hendel tegelijkertijd netjes weggewerkt ín de steekas.

De BH Ultralight EVO serie bestaat uit 4 modellen met prijzen vanaf €5699,9.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone