Amacx nieuwe voedingspartner van Jumbo-Visma

donderdag 19 januari 2023 om 19:25
Amacx nieuwe voedingspartner van Jumbo-Visma

foto: Team Jumbo-Visma

Na SRAM, Oakley en Nimbl is er nog een sponsorwisseling van Jumbo-Visma aangekondigd. De komende twee jaar levert Amacx de sportvoeding voor de Nederlandse ploeg.

Sinds 1 januari 2023 is de ploeg overgestapt van Neversecond op de sportvoeding van het Nederlandse Amacx. Daarvoor optimaliseerde Amacx hun assortiment in samenwerking met Martijn Redegeld, sportvoedingsdeskundige bij Jumbo-Visma. “De sportdranken, -gels en -bars waren in de basis al heel goed, maar ze bevatten nu exact de juiste samenstelling voor onze schaatsers en renners. Daardoor sluiten ze perfect aan bij onze overkoepelende racestrategieën. Dat er verschillende smaken van alle producten verkrijgbaar zijn, is ook een pre. Renners kunnen op deze manier variëren en dat is geen overbodige luxe tijdens een lange rit”, stelt hij.

Naast de sportvoeding van Amacx, gaat Jumbo-Visma ook gebruik maken van producten van het merk Dole, wat gespecialiseerd is op het gebied van verpakt fruit. De producten gaan onder andere gebruikt worden in desserts of als tussendoortjes. “De fruitcups van Dole bevatten geen toegevoegde suikers, zijn mooi geportioneerd en hebben een heel lange houdbaarheid buiten de koelkast waardoor je nooit misgrijpt. Op deze manier kunnen we het team op elk gewenst moment fruit serveren”, legt performance chef Karin Lambrechts uit.

Archiefbeeld – foto: Cor Vos

Naast Amacx en Dole werkt Jumbo-Visma ook samen met Grand’Italia, The Greenery, de Bisschopsmolen, Campina en De Rotterdamsche Oude. Dat laatste merk kwam recent aan boord als sponsor van de schaatsploeg. Ook is Maurten terug als partner van de ploeg, zij het in een andere rol. Het Zweedse bedrijf werkt samen met de geel-zwarte ploeg aan “innovatie en optimalisatie van diverse voedingssupplementen en de performancestrategieën die daarbij komen kijken”, zo valt te lezen in het persbericht.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Dikke Vrouw 19 januari 2023 om 19:44

Zijn ze lekker ook ?

Limal 19 januari 2023 om 20:09

“Dat er verschillende smaken van alle producten verkrijgbaar zijn, is ook een pre.”

Vanaf nu ketonen met een smaakje!

Cornelius 20 januari 2023 om 06:14

Nog geen Amacx gezien bij de Jumbo. Misschien zo lekker dat ze uitverkocht waren?

Wheely 19 januari 2023 om 19:52

Dennis snoept wel gezellig mee zo te te zien, wie staat er eigenlijk rechts van hem op de foto?

Pizzi 20 januari 2023 om 23:33

Riejanne Markus. (Of bedoel je tóch Attila Valter?)

Romāns Vainšteins 19 januari 2023 om 20:51

Klinkt als een soort van acute maagpijn.

Highlander 19 januari 2023 om 21:59

Benieuwd wat het met de prijs gaat doen. Is altijd lekker betaalbaar.

Grote Plateau 19 januari 2023 om 23:46

Naast Amacx en Dole werkt Jumbo-Visma ook samen met Grand’Italia, The Greenery, de Bisschopsmolen, Campina en De Rotterdamsche Oude.

Amacx klinkt een beetje als een aluminiumproducent. Wie weet freten de labratten dat binnekort ook. Greenery en Dole natuurlijk groeten en fruit

maar die laatste drie? Drinken die mallen geen zuivelmelk en eten ze belegen kaas?
Dat is toch veel te vet?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone