A. Dugast opent nieuwe productiefaciliteit in Oldenzaal

donderdag 16 juni 2022 om 11:23
A. Dugast opent nieuwe productiefaciliteit in Oldenzaal

A. Dugast bereidt zich voor op de toekomt. De Twentse bandenfabrikant van ondernemer Richard Nieuwenhuis is verhuisd van Deurningen naar een nieuw 1.200 m² groot pand in Oldenzaal, waar het de ruimte heeft om door te groeien.

Het bedrijf deelt het pand met Vittoria, dat sinds vorig jaar eigenaar is van het merk en vanaf nu in Oldenzaal zijn Noord-Europese hoofdkantoor heeft. Het nieuwe kantoor zal volledig energieneutraal gemaakt worden, met zonnepanelen, gemoderniseerde verwarming en isolatie.

De ambitie is om de jaarlijkse productie te verdubbelen. Dat wil men onder meer doen door de aanschaf van nieuwe machines en het aannemen van meer personeel. Momenteel zijn er zeven mensen werkzaam. De binnen- en buitenbanden worden vrijwel volledig in Nederland geproduceerd (met uitzondering van het aan elkaar naaien van de banden). Dat begint al met het weven van het katoen, dat in Oldenzaal plaatsvindt. Vervolgens wordt het katoen gesneden en de band gevouwen en geplakt. De stempels op de banden worden nog handmatig met een stempelkussen gezet.

De banden zijn erg populair bij crossers en baanrenners. Meerdere wereldkampioenen in het veld behaalden successen met A. Dugast, zo bewijzen de vele kampioenstruien aan de muur. Mathieu van der Poel en Wout van Aert rijden op de weg op banden van Vittoria en in het veld op banden van Dugast. Bovendien leverde A. Dugast onder meer de banden van de gouden medaillewinnaars op het onderdeel teamsprint tijdens de voorbije Olympische Spelen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

dynamo 16 juni 2022 om 17:21

perfect, mooie spiro, denk rond 400 , ziet er goed uit

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone