Volg hier het WK mountainbike 2021

zaterdag 28 augustus 2021 om 08:45
Volg hier het WK mountainbike 2021

Op de vierde dag van het WK mountainbike in Val di Sole worden de overige wereldtitels verdeeld op de olympische cross-country. De junioren reden donderdag al, nu zijn de belofte- en eliterenners aan de beurt. Volg hier op WielerFlits de wedstrijden!

Om 9.00 uur zijn eerste de belofte-vrouwen de eerste categorie op het parcours. Op de startlijst staan o.a. de Hongaarse Kata Blanka Vas, die we ook kennen uit de cross, de Nederlandse Puck Pieterse en Emiline Detilleux uit België. Vervolgens gaan om 10.45 uur de belofte-mannen om de wereldtitel strijden. Jarne Vandersteen verdedigt de Belgische eer; Nederland heeft geen renners aan de start in deze categorie.

Elites
’s Middags rijden om 13.00 uur eerst de elite-vrouwen. Daar zien we onder anderen de regerende wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot aan het werk, net als de Nederlandse vrouwen Anne Terpstra, Anne Tauber, Sophie von Berswordt, Lotte Koopmans en Ceylin del Carmen Alvarado. Githa Michiels is de enige Belgische in het veld.

De elite-mannen vormen om 15.45 uur het sluitstuk van deze vierde dag. Mathieu van der Poel komt door rugklachten niet in actie. Jordan Sarrou mag proberen zijn wereldtitel te verdedigen. Hij doet dat tegen o.a. Nino Schurter, Mathias Flückiger en Henrique Avancini, Milan Vader en David Nordemann uit Nederland en de Belgen Jens Schuermans en Pierre de Froidmont.

Lees ook: Gerben de Knegt hoopt op Nederlandse medaille: “Vooral bij de dames”

De wedstrijden van de elite-vrouwen en de elite-mannen zijn rechtstreeks te zien via Red Bull TV (zie onderstaande link) en de Eurosport Player.

Links
Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Liveticker (Twitter UCI MTB)
Livetiming (Tissot Timing)

Red Bull TV

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.