Volg hier Durango-Durango Emakumeen Saria 2022

dinsdag 17 mei 2022 om 14:45
Volg hier Durango-Durango Emakumeen Saria 2022

De aandacht gaat deze dagen vooral uit naar de Giro d’Italia, maar ook in Spanje is het koers. In het wielergekke Baskenland staat vandaag de 21ste editie van Durango-Durango Emakumeen Saria op het programma. Met Demi Vollering, Chantal van den Broek-Blaak, Cecilie Uttrup, Katarzyna Niewiadoma, Marlen Reusser en Grace Brown aan de start, mag de organisatie zeker niet klagen. Volg het hier op WielerFlits!

In de 21ste editie van de Baskische eendagskoers (1.1) krijgen de rensters, over een afstand van 113 kilometer, meerdere beklimmingen voor de wielen geschoven. Beginnen doen we met enkele lokale rondes in de buurt van Durango, met de Alto de Miota (3,3 km aan 2,6%) als telkens terugkerende scherprechter. Na goed tachtig kilometer beginnen de rensters vervolgens aan de finalelus, met daarin nog drie stevige kuitenbijters.

Met nog goed 35 kilometer te gaan is het tijd voor de klim naar Areitio (4,3 km aan 4,2%), gevolgd door de Alto de Goiura (5 km aan 4,8%) met zijn top op net geen twintig kilometer van de streep. Na een korte afdaling van de Goiura beginnen de renners vrijwel meteen aan de laatste klim van de dag. De Alto de Goiura wordt dit keer vanuit een andere kant beklommen. Wat de renners te wachten staat? Net geen vijf kilometer klimmen aan 5,6%.

Eenmaal op de top van de laatste passage van de Goiura is het nog goed acht kilometer tot de streep. De start is pas om 15.00 uur, de finish rond de klok van 18.00 uur. De wedstrijd is vanaf 16.15 uur live te volgen via Youtube.

Links
Deelnemerslijst (PCS)

Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.