Volg hier Durango-Durango Emakumeen Saria 2021

dinsdag 18 mei 2021 om 14:45
Volg hier Durango-Durango Emakumeen Saria 2021

Na de Emakumeen Nafarroako Women’s Elite Classic, Navarra Women’s Elite Classic en de Gran Premo Ciudad de Eibar is het opnieuw koersen geblazen in het Baskenland. Vandaag staat de twintigste editie van Durango-Durango Emakumeen Saria op het programma. Wie gaat er met de zege vandoor? Volg het hier op WielerFlits!

De rensters krijgen, over een afstand van iets meer dan 115 kilometer, enkele hellingen voor de wielen geschoven. Na meerdere lokale rondes in en rond Durango, met telkens een niet gecategoriseerde helling, is het in de finale alle hens aan dek. In de laatste 25 kilometer volgen namelijk nog twee serieuze kuitenbijters richting de finish.

Het begint allemaal met de Goiura Gaina, een beklimming van goed zes kilometer aan iets meer dan 4%. Na een korte afdaling volgt gelijk de tweede en laatste klim. De rensters trekken opnieuw over de Goiura Gaina (5 km aan 5,5%), maar dan via een andere en iets steilere kant. Eenmaal boven is het nog zo’n acht kilometer tot de streep.

Na een korte afzink en twee vlakke kilometers is het in Durango zelf weer even klimmen geblazen richting die verlossende eindstreep. De laatste honderden meters lopen nog pittig bergop. De start is om 15.00 uur, de finish omstreeks 18.00 uur. De Baskische eendagskoers is niet live te zien op de Belgische of Nederlandse televisie.

Het is uitkijken naar onder meer wereldkampioene Anna van der Breggen (zondag nog triomfator in de Eibar Classic), Annemiek van Vleuten (winnares van de Emakumeen Nafarroako), Elisa Longo Borghini, Katarzyna Niewiadoma, Cecilie Uttrup Ludwig en Demi Vollering.

Links
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

4 Reacties

Dolfy 18 mei 2021 om 17:46

Goed beeld ondanks slecht weer, https://www.youtube.com/watch?v=RhDDW5mtWDM Van Vleuten en Van der Breggen samen in de aanval. Ludwig in de tegenaanval, nog 4.5km.

Tuubke 18 mei 2021 om 17:47

Van Vleuten en Van der Breggen samen op kop. Gaan zo sprinten.

Dolfy 18 mei 2021 om 17:52

Ludwig is erbij gekomen.

Dolfy 18 mei 2021 om 17:53

En de sprint, Het is Van der Breggen die wint voor Van Vleuten Ludwig 3e, kon niet meer reageren.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.