Volg hier de zesde etappe van de Giro Rosa 2020

woensdag 16 september 2020 om 12:00
Volg hier de zesde etappe van de Giro Rosa 2020

Na de tweede ritzege van Marianne Vos in Terracina, krijgen de rensters vandaag weer een pittige etappe voorgeschoteld over geaccidenteerd terrein. De finish ligt na een vlakke finale in Nola. Krijgen we opnieuw een sprint om de overwinning? Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de etappe!

Anna van der Breggen zal ongetwijfeld goede herinneringen bewaren aan Torre del Greco. In deze plaats, aan de voet van de Vesuvius, werd ze namelijk in 2017 gekroond tot eindwinnares van haar tweede Giro Rosa. De finish ligt aan de andere kant van de vulkaan in het plaatsje Nola. Enkele kilometers na de start wordt Pompeï bezocht.

De etappe is slechts 97 kilometer lang. Na 25 kilometer doemt de enige gecategoriseerde klim van de dag op, maar ook daarna zijn er nog twee klimmetjes te bespeuren. De top van de laatste klim ligt op zo’n 22 kilometer van de streep. Geen helling die je aan een klimhal doet denken, maar meer een echte loper.

Gedurende de hele slotfase loopt de weg in dalende lijn richting Nola. Gefinisht wordt aan Vulcano Buono, een winkelcentrum even buiten Nola dat geschapen is naar het evenbeeld van de Vesuvius. Wordt er hier gesprint? In ieder geval zouden klassementsrensters hier niet in de problemen mogen komen…

De rensters vertrekken om 12.15 uur, de finish wordt verwacht tussen 14.37 en 14.54 uur. De koers wordt niet live uitgezonden. Wel wordt er een samenvatting getoond na de finish. PMG Sport zendt deze beelden elke dag rond 16.45 uur uit via Facebook en YouTube. Ook zijn de samenvattingen via de kanalen van GCN en de UCI te zien.

Links:
Voorbeschouwing: Giro Rosa 2020

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (organisatie)
Liveticker (UCI)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.