Volg hier de wegritten op de Commonwealth Games 2022

zondag 7 augustus 2022 om 08:45
Volg hier de wegritten op de Commonwealth Games 2022

Birmingham is al meer dan een week in de ban van de Commonwealth Games, een belangrijk mult-sportevenement voor lidstaten van het Gemenebest van Naties. Vandaag staan in Warwick, niet ver van Birmingham, de wegwedstrijden op het programma. Volg het hier op WielerFlits!

De Commonwealth Games zijn een multi-sportevenement, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Olympische Spelen, dat elke vier jaar wordt gehouden en waaraan de lidstaten van het Gemenebest van Naties mee (kunnen) doen, als wel de tot een van hen behorende overzeese gebiedsdelen. Afgelopen donderdag stonden, wat de wieleronderdelen betreft, al de individuele tijdritten op het programma. Rohan Dennis en Grace Brown kroonden zich tot winnaars.

Vandaag worden de medailles uitgedeeld in de wegwedstrijden. Bij de vrouwen is het uitkijken naar het sterke Australische blok met Brown, Ruby Roseman-Gannon, Sarah Roy, Alexandra Manly, Brodie Chapman en Georgia Baker. Engeland brengt onder meer Joscelin Lowden, Anna Henderson en Alica Barnes aan het vertrek en Nieuw-Zeeland rekent op Niamh Fisher-Black, Ally Wollaston en Georgia Williams. En dat is nog maar het topje van de ijsberg!

Bij de mannen kan Australië terugvallen op een sterke ploeg met Luke Durbridge, Luke Plapp, Miles Scotson en Sam Fox. Let echter ook op Engeland (onder meer Fred Wright, Connor Swift, Ben Turner en Ethan Vernon), Isle of Man (Mark Cavendish, Ben Swift en Mark Christian), Nieuw-Zeeland (Patrick Bevin, Dion Smith, Jack Bauer en Shane Archbold), Wales (Geraint Thomas, Owain Doull, Stephen Williams en Luke Rowe) en Zuid-Afrika (Daryl Impey).

Het parcours voert over redelijk vlakke wegen in en rond Warwick, de route bevat voor profs niet al te veel hindernissen. De mannen moeten de lokale ronde (met telkens 130 hoogtemeters) van 16 kilometer tien keer afwerken, de vrouwen zeven keer. Door het beperkte deelnemersveld en kleinere teams, kan het echter wel een onvoorspelbare en daardoor spectaculaire koers worden. De vrouwen beginnen eraan om 9.00 uur en finishen rond 11.45 uur, de mannen starten om 13.30 uur en eindigen rond 17.15 uur.

De vrouwenwedstrijd is bij momenten afwisselend te volgen via BBC1 en BBC2, de mannenwedstrijd is vanaf 14.15 uur live te volgen via BBC 1.

Links
Deelnemerslijst vrouwen
Deelnemerslijst mannen

Liveticker (Twitter #CommonwealthGames2022)

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wheely 7 augustus 2022 om 08:52

Cav en Swift hebben zowaar een hele ploeg mee vanaf the Isle of Man.

Verweggistan 7 augustus 2022 om 09:10

Opvallend dat Isle of Man meer profs heeft dan bijv. Schotland

bilthoven 7 augustus 2022 om 09:20

Op Isle of Man is wielrennen ongelooflijk populair.

De Capybara van de Conradkade 7 augustus 2022 om 12:29

Vond ik ook al opvallend met een populatie van 84000.

Ik ken Man eigenlijk alleen van het circuit, maar je kan er dus ook aardig fietsen?

Benieuwd naar hun trui. Kan online zelf nog niks vinden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone