Volg hier de wegrit voor de vrouwen op de Europese Spelen 2019

zaterdag 22 juni 2019 om 11:15
Volg hier de wegrit voor de vrouwen op de Europese Spelen 2019

Op de tweede dag van de Europese Spelen in Minsk, Wit-Rusland, worden de eerste medailles verdeeld in de wielersport als de wegrit voor de vrouwen op het menu staat. Nederland is de huizenhoge favoriet. Maar wie won de vorige keer eigenlijk?


Daarvoor moeten we terug naar 2015, naar de inaugurele Europese Spelen in het Azerbeidzjaanse Bakoe. Ellen van Dijk en Anna van der Breggen zouden een belangrijke rol vertolken in de finale. De twee vrouwen kwamen in een groep van vier voorop, maar doordat ze in de slotfase tegelijk aanvielen schakelden ze zichzelf uit voor het goud. Van der Breggen verloor uiteindelijk de sprint tegen Katarzyna Niewiadoma en Alena Amialiusik, die de titel pakte.

Van der Breggen is er in Minsk opnieuw bij, Van Dijk niet. Annemiek van Vleuten evenmin. De Nederlandse selectie bestaat verder uit de andere medaillekandidaten Chantal Blaak, Amy Pieters, Marianne Vos en Lorena Wiebes. België laat de wedstrijd links liggen. Het vrouwenpeloton rijdt acht relatief vlakke rondes van vijftien kilometer, goed voor een totaal van 120 kilometer. Start-finish is op het Oktyabrskayaplein in het centrum van de stad.

Het startsein voor de wegwedstrijd wordt gegeven om 11.30 uur Nederlands-Belgische tijd. De rensters worden aan de finish verwacht omstreeks 15.00 uur. De wedstrijd is niet rechtstreeks op televisie te volgen. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de koers!

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Twitter UEC Cycling)
Liveticker (organisatie)
Livestream (YouTube)


Bekijk hier het wielerprogramma voor de Europese Spelen 2019

Dit artikel delen:

4 Reacties

Gilberto 22 juni 2019 om 11:40

Belgie laat verstek gaan..

koos1 22 juni 2019 om 12:11

Opvallend dat bij de vrouwen wel bijna alle toppers starten en bij de mannen bijna alle landen met C-D renners starten.
Bij de vrouwen moet NL haast wel goud gaan winnen.

Merlinappa 22 juni 2019 om 12:38

Het lijkt erop dat er ook geen livestream is?!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.