Volg hier de vijfde etappe van de Tour of Scandinavia 2022

zaterdag 13 augustus 2022 om 10:15
Volg hier de vijfde etappe van de Tour of Scandinavia 2022

Eindelijk, we gaan de bergen in! Weliswaar moeten we ook in de vijfde etappe van de Tour of Scandinavia nog lang wachten op de eerste en enige echte klim, maar de finale belooft loeizwaar te worden. Welke klimster slaat in Norefjell haar slag? Volg het hier op WielerFlits.

De ruim 127 kilometer lange etappe vindt volledig plaats in Noorwegen. Vanuit Vikersund gaat het over vlakke dan wel glooiende wegen naar Noresund, waar de slotklim naar Norefjell (11,1 km aan 6,1%) begint. Onderweg moeten wel twee gecategoriseerde hellingen bedwongen worden, maar veel stelt dat niet voor. Het zal dus op de laatste beklimming aankomen.

Marianne Vos start – na drie zeges in vier dagen – in de leiderstrui, maar de kans is klein dat ze deze behoudt. Veel rensters staan nog binnen de minuut. Demi Vollering, normaal gesproken de topfavoriet in dit deelnemersveld, kwam in de vierde etappe ten val en is uit voorzorg uit de wedstrijd gestapt.

De vrouwen moeten vandaag een stuk vroeger uit de veren dan de voorgaande dagen, want de start van de vijfde etappe is al om 10.40 uur. De finish wordt verwacht tussen 14.06 en 14.29 uur. De tv-uitzending op Eurosport 1 start om 12.00 uur. Vijf minuten eerder later de online uitzending op de Eurosport Player en GCN+.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #TOSC22)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.