Volg hier de derde etappe van de Tour of Scandinavia 2022

donderdag 11 augustus 2022 om 14:40
Volg hier de derde etappe van de Tour of Scandinavia 2022

De Tour of Scandinavia is aangekomen in Noorwegen. Na een etappe in Denemarken en een rit door Zweden, gaat het op dag drie van Moss naar Sarpsborg. Het parcours is wat pittiger dan de afgelopen dagen met vooral richting de streep een flinke kuitenbijter. Voer voor de puncheurs! Volg het koersverloop hier op WielerFlits.

De derde etappe is 119 kilometer lang. Nadat het peloton vertrokken is vanuit Moss, gaat het over lichtjes glooiende wegen naar de eerste gecategoriseerde klim van de dag. De Skjønnerød is een kilometer lang aan 4,6%. Pas na 86,4 kilometer doemt de volgende beklimming op, richting Greåker (0,5 km aan 5,7%). Niet veel later komen de rensters op het lokale circuit, dat twee keer volledig afgelegd moet worden. De streep is getrokken op een helling van 0,6 kilometer aan 4,2%.

Kortom: het is wat lastiger dan de voorgaande ritten, die beide in een sprint eindigden, maar extreem zwaar is het ook weer niet. Marianne Vos kan dit perfect aan. Sterker nog, de finaleronde zal spek naar haar bek zijn. We moeten dan ook niet raar opkijken als ze in Sarpsborg haar derde opeenvolgende zege boekt.

De derde etappe start om 14.55 uur, de aankomst wordt verwacht tussen 18.03 en 18.23 uur. De Scandinavische etappekoers is live te volgen op televisie via Eurosport 1 en de Eurosport Player. De uitzending op Eurosport 1 begint om 16.00, via de Eurosport Player kun je de koers vanaf 16.15 uur volgen.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst (PCS)

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #TOSC22)

Dit artikel delen:

1 Reactie

Verweggistan 11 augustus 2022 om 18:10

Weer Marianne

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone