Volg hier de vierde etappe van de Virtual Tour de France 2020

zondag 12 juli 2020 om 14:30
Volg hier de vierde etappe van de Virtual Tour de France 2020

Het tweede weekend van de Virtual Tour de France eindigt met een pittige etappe. In de slotfase is het voor de renners klimmen geblazen, al zijn de laatste kilometers vlak. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop.

In deze vierde etappe leggen de renners tweemaal een ronde af van ruim twintig kilometer. De deelnemers sprinten per ronde één keer voor punten voor het sprintklassement, terwijl er ook twee keer punten (op de flanken van Aqueduc KOM en Petit KOM) te verdienen zijn voor het bergklassement.

De laatste kilometers, eenmaal op de top van Petit KOM, verlopen dan weer in dalende en vlakke lijn. Er wordt in de Virtual Tour de France niet gestreden om individuele klassementen, elk klassement is een ploegenklassement. De punten van de renners worden opgeteld per ploeg.

Drops (bij de vrouwen) en NTT Pro Cycling (mannen) leiden in de strijd om het geel. Het verloop is online te volgen via Zwift, maar wordt ook live uitgezonden via Sporza, NOS en Eurosport. De vrouwen gaan om 14.47 uur van start, de mannen beginnen om 15.52 uur. De finisht wordt verwacht omstreeks 15.52 (vrouwen) en 16.52 (mannen) uur.

Links
Website organisatie

Livestream (Zwift)
Parcours
Liveticker (Twitter)


Waarom virtueel wielrennen nog geen succes is

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.