Volg hier de Vårgårda WestSweden 2019

zondag 18 augustus 2019 om 10:45
Volg hier de Vårgårda WestSweden 2019

Gisteren werd de Vårgårda WestSweden TTT gewonnen door het Amerikaanse Trek-Segafredo, vandaag is het tijd voor de wegwedstrijd. De rensters koersen 145,3 kilometer in en rond Vårgårda, deels over onverharde wegen. Wie wint deze prestigieuze WorldTour-klassieker? Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Vandaag vindt in en om Vårgårda de traditionele wegrit plaats. In de 145,3 kilometer lange wedstrijd zijn naar goede traditie diverse typisch Zweedse gravelstroken opgenomen. Vorig jaar ging de zege naar Marianne Vos, die ongetwijfeld hoopt om zichzelf op te volgen. De kopvrouw van CCC-Liv zal het echter niet op een presenteerblaadje krijgen.

Zo staan ook Marta Bastianelli, Lucinda Brand, Sarah Roy, Europees kampioene Amy Pieters, wereldkampioene Anna van der Breggen, Elisa Longo Borghini en Lorena Wiebes aan de start. Om maar een paar toppers te noemen. Annemiek van Vleuten schittert dan weer door afwezigheid. Wie heeft vandaag de beste benen?

De rensters krijgen acht gravelstroken voor de kiezen, goed voor een totale afstand van 28,4 kilometer. De start is om 11.00 uur, terwijl de finish wordt geschat rond 14.30 uur. De Vårgårda WestSweden wordt live uitgezonden door Eurosport 1. De sportzender begint met de uitzending om 13.00 uur.

Marianne Vos won vorig jaar de Zweedse koers – foto: Cor Vos

Links
Website organisatie

Deelnemers (ProCyclingStats)
Parcours
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

1 Reactie

Verweggistan 18 augustus 2019 om 13:09

Vos maakt weer indruk. Maar peloton weer bijeen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.