Volg hier de Trofeo Serra de Tramuntana in de Challenge Mallorca 2021

vrijdag 14 mei 2021 om 11:15
Volg hier de Trofeo Serra de Tramuntana in de Challenge Mallorca 2021

Gisteren ging de Challenge Mallorca van start met de Trofeo Calvià, gewonnen door de Zuid-Afrikaan Ryan Gibbons. Vandaag is het tijd voor de tweede van vier eendagswedstrijden. Wie is straks de beste in de Trofeo Serra de Tramuntana? Bespreek hier op WielerFlits het verloop van deze zeer lastige eendagskoers!

Langs de noordwestkust van Mallorca ligt een bergketen die altijd een prominente rol heeft in de Challenge Mallorca. De Serra de Tramuntana staat op de natuurerfgoedlijst van UNESCO, en niet ten onrechte. De tweede Trofeo begint direct met een klimmetje, maar daarna gaat het voor zo’n 75 kilometer over vlak terrein.

Na 100 kilometer koersen wordt het weer serieus, aangezien de renners dan aan de Coll de Femenies (7,8 km à 5,4%) beginnen. Daarna gaat het niet gelijk naar beneden, want er wordt nog doorgeklommen richting de eveneens niet te onderschatten Coll de Puig Major. De wedstrijd kan hier zeker tot ontbranding komen.

Zeker voor de durfals in het peloton kan het een mooie plek zijn om wat voorsprong te pakken, want in de lange technische, soms behoorlijk tricky afdaling naar Sóller kunnen de verschillen worden uitgediept. Als toetje wordt de Coll den Bleda (3,7 km à 5,5%) nog voorgeschoteld, met de top op slechts vijf kilometer van de finish in Deià.

De start is om 11.30 uur, de finish wordt verwacht tussen 15.22 en 15.47 uur. De wedstrijden in de Challenge Mallorca worden helaas niet live uitgezonden op tv in Nederland en België. Wel zullen er via GCN en het Spaanse Teledeporte samenvattingen van de wedstrijden te zien zijn.

Links
Voorbeschouwing: Challenge Mallorca 2021 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #ChallengeMallorca)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.