Volg hier de Trofeo Matteotti 2019

zondag 22 september 2019 om 11:00
Volg hier de Trofeo Matteotti 2019

September is niet alleen de maand van het WK wielrennen, maar ook de periode waarin in Italië de najaarskoersen elkaar in sneltreinvaart opvolgen. Vandaag staat de Trofeo Matteotti op het programma, die vorig jaar werd gewonnen door Davide Ballerini. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

De 72e editie van de Trofeo Matteotti speelt zich af in en rond Pescara, een kuststadje in de gelijknamige provincie. De renners krijgen een behoorlijk aantal lokale rondes voorgeschoteld, met telkens drie korte klimmetjes: de Salita Timberi (900 meter aan 5,1%), Colle Scorrano (600 meter aan 5,8%) en de Montesilvano (700 meter aan 5,3%).

Er staan met EF Education First, Movistar, Dimension Data en Astana vier WorldTour-ploegen aan de start. Daarnaast hebben we een Italiaanse selectie, aangevoerd door Matteo Trentin en Sonny Colbrelli, twee kanshebbers voor het aankomende WK in Yorkshire. Let ook op Eduard Prades, Alberto Bettiol en Tom-Jelte Slagter.

Zijn de hellingen zwaar genoeg voor de puncheurs om weg te flitsen van de sterkere sprinters? We zullen het weten tussen 15.53 en 16.22 uur, als de renners finishen in hartje Pescara. De coureurs vertrekken om 11.15 uur voor een wedstrijd van 194 kilometer. De Troffeo Matteotti is helaas niet te volgen op televisie.

Links
Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Liveticker (TuttoBiciWeb)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.