Volg hier de Trofeo Matteotti 2018

zondag 23 september 2018 om 11:05

Het Italiaanse wielernajaar is in volle gang! Nadat we de afgelopen week al de Coppa Agostoni, Coppa Bernocchi, Giro della Toscana, Coppa Sabatini en de Memorial Marco Pantani konden aanschouwen, staat vandaag de Trofeo Matteotti op het programma. Wie wint er ditmaal? Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de koers!


De 71e editie van de Trofeo Matteotti is – in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Coppa Agostoni en Giro della Toscana – wat minder een voorbereidingskoers op het WK in Innsbruck. Toch schaven geselecteerde renners als Ben O’Connor en Anthony Roux hier nog aan hun vorm.

Andere mannen om in de gaten te houden zijn Memorial Marco Pantani-winnaar Davide Ballerini, de jonge David Gaudu, Giulio Ciccone, Ben Hermans, ploeggenoten Marco Canola en Juan José Lobato en Francesco Gavazzi. Met Movistar, Dimension Data en Groupama-FDJ staan er drie WorldTour-ploegen aan het vertrek.

De renners rijden in en rondom de prachtige havenstad Pescara – hoofdstad van de gelijknamige provincie – dertien lokale rondes van vijftien kilometer. Halverwege de omloop staan er met de Colle Scorrano en de Colle Montesilvano twee korte klimmetjes op het programma.

De wedstrijd begint om 11.15 uur, om aan te komen tussen 15.53 en 16.22 uur. Wie mag zich tegen die tijd de opvolger noemen van de Rus Sergej Sjilov? De koers is niet live te volgen op televisie.

Links
Website organisatie
Parcours
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (TuttobiciWeb)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.