Volg hier de Trofeo Calvià in de Challenge Mallorca 2021

donderdag 13 mei 2021 om 11:40
Volg hier de Trofeo Calvià in de Challenge Mallorca 2021

Vandaag gaat de uitgestelde Challenge Mallorca ‘eindelijk’ van start. De eerste van de vierde wedstrijden op het Spaanse eiland is de Trofeo Calvià, een heuvelachtige koers met start in Peguera en finish in Palmanova. Het startveld is door de plek op de kalender niet bijzonder sterk, maar toch wordt een spannende koers verwacht. Volg hier op WielerFlits het koersverloop.

De wegen tussen Peguera en Palmanvova zijn niet bepaald heuvelachtig te noemen, maar de parcoursbouwer van dienst heeft een mooie omweg uitgestippeld. De maximale hoogte die wordt bereikt is 500 meter boven zeeniveau, maar je hebt niet per se hoge toppen nog om een leuke koers te krijgen. Dit parcours nodigt uit tot koersen. Vanuit de start gaat het – op een paar uitzonderlijke kilometers na – de hele dag op en af. De rit is dan ook goed voor 3.500 hoogtemeters.

De meeste hoogteverschillen krijgen de renners in het eerste van de wedstrijd voor hun kiezen. De Coll den Claret is het dak van de etappe na zo’n 115 kilometer koersen, waarmee er tweederde van de totale afstand is afgelegd. Maar ook daarna wachten er nog enkele hellingen, waardoor een omvangrijke masssasprint zeer onwaarschijnlijk lijkt. Een van de aanwezige punchers lijken het meest aanspraak te mogen maken op de zege.

De start is om 11.55 uur, waarna de finish is tussen 16.15 en 16.45 uur. De wedstrijden in de Challenge Mallorca worden helaas niet live uitgezonden op tv in Nederland en België.

Links
Voorbeschouwing: Challenge Mallorca 2021 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #ChallengeMallorca)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.