Volg hier de Trofeo Alcúdia-Port d’Alcúdia 2021

zondag 16 mei 2021 om 09:35
Volg hier de Trofeo Alcúdia-Port d’Alcúdia 2021

De Challenge Mallorca is vandaag aan haar laatste dag begonnen. Na de Trofeo Calvià, Trofeo Serra Tramuntana en de Trofeo Port d’Andratx strijden de renners vandaag in de Trofeo Alcúdia-Port d’Alcúdia om de zege. Het lijkt een wedstrijd voor de rappe mannen. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Op de valreep is er dan toch nog een etappe voor snelle mannen. Het hieronder getoonde hoogteprofiel kent wel enkele serieuze pieken, maar de schaalverdeling verraadt dat dit de eenvoudigste Trofeo zal worden. Het peloton trekt eerst langs de baai van Alcúdia en daarna wordt het binnenland verkend.

Onder meer Artà, de geboorteplaats van Enric Mas, wordt aangedaan. Na 128 kilometer over voornamelijk prima berijdbare tweebaanswegen hebben de sprinters de kans om de finish al eens te verkennen. De afsluitende omloop voert de meute via Alcúdia, de baai van Pollença, Port de Pollença en Pollença zelf weer terug naar Port d’Alcúdia.

De laatste hindernis is een rotonde op circa 800 meter van de streep. Daarna is het immer gerade aus tot aan de finish. Remmen los en gaan! De start is om 9.50 uur, de finish tussen 14.14 en 14.26 uur. De wedstrijden van de Challenge Mallorca worden niet live op tv uitgezonden.

Links
Voorbeschouwing: Challenge Mallorca 2021 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #ChallengeMallorca)

Dit artikel delen:

1 Reactie

Dikke vrouw 16 mei 2021 om 10:29

oh jammer niet live op tv- leek lekkere borrelhap voor de giro

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.