Volg hier de Tacx Klimtijdrit Vaals 2019
woensdag 3 juli 2019 om 16:45

Volg hier de Tacx Klimtijdrit Vaals 2019

In de Topcompetitie is de strijd om de eindzege allesbehalve beslist. In Vaals staat met de Tacx Klimtijdrit vandaag de voorlaatste manche van het regelmatigheidscriterium op het rooster. De voorbije twee jaar greep Jasper de Laat hier de zege. Kan hij opnieuw winnen?

Met 15,4 kilometer is de Tacx Klimtijdrit Vaals weliswaar minder lang dan de eerder verreden Tacx Tijdrit Emmen, maar het parcours is des te zwaarder! Direct vanaf de start moeten de renners aan de bak als zij de Camerig omhoog moeten. Na zeven kilometer volgt dan de Lange Bosweg. Daarmee is het nog niet gedaan, want in de slotfase wacht nog de Pannisberg nabij Vijlen. Vanaf dat moment is het gedaan met het klimwerk en dalen de renners af naar de finish.

Om 17.00 uur wordt de Tacx Klimtijdrit Vaals afgetrapt en mag Jeroen Hasselaar als eerste renner een tijd neerzetten. Bas van der Kooij, leider in de strijd om de Topcompetitie en vorige zondag nog derde tijdens het NK wielrennen, is om 19.40 uur de laatste renner die het parcours opdraait. De koers is niet rechtstreeks te volgen op televisie. Een samenvatting wordt later in de maand uitgezonden op Eurosport 1. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de koers!

Links
Voorbeschouwing: Tacx Klimtijdrit Vaals 2019

Starttijden Tacx Klimtijdrit Vaals 2019

Website organisatie (Topcompetitie)
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Twitter Topcompetitie LIVE)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.