Volg hier de SIMAC Omloop der Kempen 2019

zondag 19 mei 2019 om 11:45
Volg hier de SIMAC Omloop der Kempen 2019

Vandaag worden in de Topcompetitie de Limburgse heuvels verruild worden voor de Brabantse keien. Het is tijd voor de SIMAC Omloop der Kempen! Kan Dylan Bouwmans zijn leiderstrui verdedigen? De verschillen aan kop van het klassement zijn nog klein. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!


De SIMAC Omloop der Kempen voert het peloton in 186 kilometer door de bosrijke Brabantse Kempen. In Veldhoven worden de coureurs rond het middaguur op pad gestuurd om eerst de zuidlus van het parcours te rijden. Deze lus is bijna negentig kilometer lang en brengt het peloton even over de Belgische grens.

Na de zuidlus begint het peloton aan de noordlus, die 72 kilometer lang is. Ook in de noordlus worden de Bladelse kasseien aangedaan. In totaal krijgen de coureurs in deze zone een totaal van 22 kilometer aan kasseienstroken voorgeschoteld. Als de renners na de bovenste lus terugkeren in Veldhoven, hebben zij inmiddels 164 kilometer in de benen.

Wat dan nog resteert, zijn twee omlopen rondom Veldhoven. Kan het verschil daarin nog gemaakt worden? We zullen het weten omstreeks 16.15 uur, als winnaar over de streep rijdt. Het startschot klinkt om 12.00 uur. De wedstrijd wordt niet live op televisie uitgezonden, wel komt Eurosport 1 traditioneel de week erna met een uitgebreide samenvatting van de koers.

Links
Voorbeschouwing: SIMAC Omloop der Kempen

Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Liveticker

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.