Volg hier de openingsetappe van de Tour de Wallonie 2019

zaterdag 27 juli 2019 om 12:00
Volg hier de openingsetappe van de Tour de Wallonie 2019

In de schaduw van de Tour de France begint vandaag ook een meerdaagse wielerwedstrijd door België. De Tour de Wallonie brengt ons traditioneel een mix tussen ervaren subtoppers en jongeren die eens willen proeven van het hoogste niveau. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de openingsetappe!

Aftrappen doen we dit jaar in het dorpje Le Rœulx, vlakbij Mons in de provincie Henegouwen. Daarna rijdt het peloton in grotendeels westelijke richting langs Doornik en vooral richting heuvelzone. Die heuvels liggen ook deels in de Vlaamse Ardennen, in de regio rond Ronse.

De Côte du Saule Pendu (1 kilometer aan 6%), Hameau des Papins (800 meter aan 8,1%), Côte du Bourliquet (1 km aan 7,4%), Côte du Beau Site (900 meter kasseien aan 9,3 %), Kruisberg (1,1 kilometer kasseien aan 5,6%), Knokteberg (1,3 kilometer aan 6,9%) en de Mont de l’Enclus (900 meter aan 6,7%) volgen elkaar in rap tempo op.

Na de top van de laatste beklimming moeten nog vijftig kilometer worden afgewerkt, in de vorm van drie lokale ronden van 17 kilometer rondom Dottenijs. De kans op een massasprint in de eerste rit is dus toch best aanzienlijk, al loopt ook de aankomstlijn nog lichtjes op.

De renners vertrekken om 12.15 uur vanuit startplaats Le Rœulx, terwijl de finish zo rond 16.49 uur zal zijn. De openingsetappe is niet live op televisie te volgen, maar Naar goede gewoonte zullen Eurosport en RTBF (La Une) wel de laatste twee etappes live op het scherm brengen.

Links
Voorbeschouwing: Tour de Wallonie

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (Organisatie)

Dit artikel delen:

1 Reactie

CJJelle 27 juli 2019 om 16:43

Ik weet zelfs dat ik nog blij was met een top 30 van ten dam.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.