Volg hier de openingsetappe van de Thüringen Ladies Tour 2022

dinsdag 24 mei 2022 om 12:55
Volg hier de openingsetappe van de Thüringen Ladies Tour 2022

In Duitsland begint vandaag de 35ste editie van de Internationale LOTTO Thüringen Ladies Tour. De eerste etappe start en finisht in Hof en is net geen 100 kilometer lang. Het parcours is daarentegen niet te onderschatten, met heel wat hoogtemeters onderweg. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Na de start in Hof gaat het over glooiende wegen richting Wolbersbach en de tussensprint in Schwarzenbach am Wald. Vervolgens dalen de rensters via Lichtenberg naar de voet van de eerste gecategoriseerde klim van de dag. De Höhe Alter Kirchweg is 3,4 kilometer lang en stijgt aan 5%. Een loper, maar dit zal zeker in de benen kruipen van de rensters. Vervolgens is het al vrij snel tijd voor de Hirschberg (4 km aan 3,8%), de tweede en laatste helling van de dag.

Op de top van de Hirschberg is het nog goed 25 kilometer tot de finish, maar dat wil niet zeggen dat we dan opeens de vlakkere wegen opzoeken richting de finish. Ook in de diepe finale blijft het op- en afgaan, wat aanvallers in de kaart speelt. Met nog goed tien kilometer passeren de rensters al eens de finish in Hof, gevolgd door een kleine lus richting de tweede passage aan de aankomst. Dan kennen we ook meteen de winnaar van de openingsrit en de eerste leidster.

Met thuisfavoriete Lisa Brennauer, Femke Markus, Gladys Verhulst, Ricarda Bauernfeind, Matilde Vitillo en Thalita de Jong staan er meerdere interessante rensters aan de start van de Internationale LOTTO Thüringen Ladies Tour. Ook is het uitkijken naar de vrouwen van Plantur-Pura, met onder meer Sanne Cant, de weer fitte Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst. De rensters starten om 13.10 uur, de finish wordt verwacht rond 15.55 uur.

De wedstrijd is vanaf 14.00 uur live te volgen via de Eurosport Player. Ook de Duitse regionale omroep MDR Fernsehen is er vanaf 15.15 uur live bij.

Links
Website organisatie
Deelnemers

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.