Volg hier de openingsdag van de Ronde van Slowakije 2019

woensdag 18 september 2019 om 10:25
Volg hier de openingsdag van de Ronde van Slowakije 2019

De Ronde van Slowakije begint woensdag met twee etappes. In de ochtend vindt eerst een rit-in-lijn plaats, waarna er in de middag een tijdrit wordt afgewerkt. Wie grijpt de eerste leiderstrui in Slowakije? Bespreek het verloop van de koers hier op WielerFlits!

De eerste etappe voert het peloton in 138 kilometer rondom Bardejov, een historische stad in het noordoosten van Slowakije. Vermoedelijk zal een sprinter hier de eerste leiderstrui grijpen. Waarom? Omdat er – op een klein klimmetje in de openingsfase van de wedstrijd na – nauwelijks hoogtemeters worden gemaakt.

2019 - etapa 1a - profil

In de middag blijft het peloton in Bardejov. Een 7,5 kilometer lange tijdrit gaat dan beslissen wie er donderdag met de leiderstrui om de schouders van start mag staan van de tweede etappe.

2019 - etapa 1b - profil

Deceuninck-Quick-Step, dat vorig jaar domineerde in de Ronde van Slowakije, staat wederom aan de start. Elia Viviani zal het voor The Wolfpack moeten doen in de sprintetappes, terwijl Bob Jungels de klassementsman is. Ook BORA-hansgrohe (Emanuel Buchmann), Groupama-FDJ (Arnaud Démare), UAE Emirates (Alexander Kristoff) en CCC (Laurens ten Dam) staan aan de start.

Het startschot voor etappe 1a wordt om 09.00 uur gelost, terwijl de finish rond 12.00 uur wordt verwacht. Na een pauze van 3,5 uur gaat de tijdrit om 15.30 uur van start. Rond 17.00 uur zal de laatste coureur finishen. De Ronde van Slowakije wordt niet live uitgezonden op televisie.

Links
Website organisatie
Parcoursinformatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Website organisatie)

Dit artikel delen:

3 Reacties

HoofdIsVrij 18 september 2019 om 11:33

Roompot hier ook aan de start.

Viviani komt hier met een machtige sprinttrein dus dat zal voor vandaag wel gesneden koek zijn.

wiebipedia 18 september 2019 om 12:10

is dit de laatste koers voor ten Dam? Kan niet zo vinden wat hij nog meer gaat rijden

FritsvanHoefelen 18 september 2019 om 12:26

And the winner is Alexander Kristoff (UAE Emirates)!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.