Volg hier de Gran Premio Ciudad de Eibar 2021

zondag 16 mei 2021 om 09:45
Volg hier de Gran Premio Ciudad de Eibar 2021

Voor de vrouwen is het na een dagje rust weer tijd om een rugnummer op te spelden. In de omgeving van Eibar staat de Gran Premio Ciudad de Eibar op het programma, een lastige eendagswedstrijd met onderweg de nodige hoogtemeters. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de Baskische koers!

De wedstrijd is net geen 120 kilometer lang, maar toch zullen de sterkste rensters komen bovendrijven. Onderweg liggen drie gecategoriseerde hellingen met de Udana (5 km aan 4,6%), Itziar (7,3 km aan 2,7%) en de allesbeslissende Usartza. Dit is een klim van iets meer dan vier kilometer aan bijna 9%, met pieken boven de 10%.

De Usartza is een zeer bekende helling en werd dit jaar nog opgenomen in de Ronde van het Baskenland. Het bleek de scherprechter in de slotetappe: David Gaudu kwam er als eerste over de streep en Primož Roglič wist er de eindzege veilig te stellen. Wie gaat er bij de vrouwen met de zege vandoor?

Na de top van de Usartza gaat het nog heel even naar beneden naar de finishstreep bij het iconische heiligdom van Arrate. Het is onder meer uitkijken naar Annemiek van Vleuten, Elisa Longo Borghini, Amanda Spratt en wereldkampioene Anna van der Breggen, die haar eerste wedstrijd sinds Luik-Bastenaken-Luik zal betwisten.

Het startschot klinkt rond 10.00 uur, waarna gefinisht wordt omstreeks 13.00 uur. Via een livestream van de organisatie is de finale van de koers te zien.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #CiudaddeEibar21)

Dit artikel delen:

1 Reactie

xistnc 16 mei 2021 om 11:01

Rechtstreeks link naar de livestream: https://www.youtube.com/watch?v=9UEnTTCcDco.

De foto bij dit artikel weerspiegelt de huidige weersomstandigheden daar uitstekend, “lluvia”.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.