Volg hier de eerste etappe van de Tour of Scandinavia 2022

dinsdag 9 augustus 2022 om 14:05
Volg hier de eerste etappe van de Tour of Scandinavia 2022

De Tour of Scandinavia is de nieuwe wedstrijd in het WorldTour-circuit voor vrouwen. Op dinsdag start de zesdaagse rittenkoers met een vlakke etappe naar Helsingør. Wie grijpt er de macht in de eerste rit en wordt zo ook de eerste leidster? Volg het koersverloop hier op WielerFlits.

De eerste rit van de Tour of Scandinavia is 145,6 kilometer lang. De etappe start in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Vervolgens trekt het peloton over vlakke wegen naar de finish in Helsingør. Onderweg liggen er nog drie tussensprinten. De etappe is zeer vlak, waardoor een sprint niet te vermijden lijkt.

Met onder meer Jumbo-Visma, Team DSM, Trek-Segafredo, SD Worx, UAE ADQ en FDJ-SUEZ-Futuroscope staan er een heleboel sterke ploegen aan de start. Grote namen als Marianne Vos, Demi Vollering, Cecile Uttrup Ludwig en Lucinda Brand kleuren de deelnemerslijst. Zoek vanmiddag niet naar Lorena Wiebes, de Nederlandse van Team DSM doet niet mee aan de Tour of Scandinavia. Later deze maand is ze te zien op het EK wielrennen.

De Tour of Scandinavia wordt afgetrapt om 14.20 uur. De aankomst van de eerste renster wordt verwacht tussen 17.50 en 18.20 uur. De Scandinavische etappekoers is live te volgen op televisie via Eurosport 1 en de Eurosport Player. De uitzending op Eurosport 1 start om 16.00, de Player volgt een kwartiertje later.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst (PCS)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

1 Reactie

Poeksel 9 augustus 2022 om 17:31

De roeister van TJV pakt de bergtrui!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.