Volg hier de eerste etappe van de Tour du Limousin 2022

dinsdag 16 augustus 2022 om 12:35
Volg hier de eerste etappe van de Tour du Limousin 2022

Naast de Ronde van Denemarken wordt er vanaf dinsdag ook gekoerst in de Tour du Limousin. De etappekoers van het 2.1-niveau duurt vier dagen en heeft een aantal grote namen naar Frankrijk gelokt. Wie grijpt er de zege in de eerste heuvelachtig etappe? Volg hier op WielerFlits het koersverloop.

De eerste etappe is in totaal 176,4 kilometer lang. De start ligt in Verneuil-sur-Vienne, de finish ligt in La Souterraine. Onderweg liggen er met de Côte de Bessines (1,9km aan 4,8%), de Côte de Crozant (1,8km aan 3,3%) en de Côte de la Cazine (1,6km aan 3,7%) drie heuvels van derde categorie.

Namen als Biniam Girmay, Guillaume Martin, , Valentin Madouas, Benoît Cosnefroy, Matteo Trentin, Warren Barguil, Fernando Gaviria en Anthony Turgis kleuren de deelnemerslijst. Met een oplopende finish zijn de genoemde renners allemaal kanshebbers in de eerste rit.

De eerste rit van de Tour du Limousin start om 12.50 uur. De finish wordt verwacht tussen 17.00 en 17.25 uur. De Franse etappekoers is online te volgen via Eurosport Player en GCN vanaf 14.30 uur.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

LiveTicker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Materiaalzone