Volg hier de Dorpenomloop Rucphen 2021

zondag 26 september 2021 om 11:45
Volg hier de Dorpenomloop Rucphen 2021

De Dorpenomloop Rucphen was vorig jaar een van de laatste wedstrijden voordat het coronavirus zijn intrede deed. Hosanna bleef destijds uit, aangezien het virus in Noord-Brabant al even op de loer lag. Anderhalf jaar later is er meer reden tot vreugde. De anderhalvemeterregel is afgeschaft en misschien zien we vandaag al weer wat van de Brabantse gezelligheid terug. Volg het hier op WielerFlits!

Het parcours van de Dorpenomloop Rucphen is niet de selectiefste van alle Nederlandse 1.2- en TC-wedstrijden. Waar een portie gravel- en/of kasseistroken tegenwoordig de norm lijkt in Nederland, kiest de organisatie van deze Noord-Brabantse wielerkoers ervoor om vast te houden aan het vertrouwde recept: om en langs de dorpen die samen tot de gemeente Rucphen behoren en om de Rucphense Heide.

Om 12.00 uur wordt het startschot gelost vanaf het stadhuis in Rucphen voor een wedstrijd over 193 kilometer. Daarin rijdt het peloton eerst vijf grote rondes van ongeveer 33 kilometer, die ze langs alle dorpjes in de gemeente voert. Van Sint-Willebrord naar Sprundel en zelfs het verder gelegen Schijf. Voordat het peloton om de Rucphense Heide weer koers zet naar de finish in Rucphen en ze nog twee finalerondes van 14,2 kilometer rijden.

In de twee finishlussen koersen de renners nog een keer door Sint-Willebrord en Sprundel en koersen ze in de eerste twaalf kilometer over dezelfde route als in de vier eerste rondes. Op de Commandoweg slaat het echter rechtsaf voor de laatste twee kilometer, waarna ze finishen op de Industriestraat ongeveer een kwartiertje na vier. De wedstrijd is live te volgen op social media en later wordt op Eurosport een uitgebreide samenvatting uitgezonden.

Links
Voorbeschouwing: Dorpenomloop Rucphen 2021

Website organisatie

Liveticker (Twitter)
Liveticker (Organisatie)

Dit artikel delen:

1 Reactie

Grobbel 26 september 2021 om 11:59

“…die ze langs alle dorpjes in de gemeente voert.”
Niet helemaal waar. Zegge lijkt te worden overgeslagen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.