Volg hier de Antwerp Port Epic 2022

zondag 22 mei 2022 om 12:15
Volg hier de Antwerp Port Epic 2022

Na twee maanden afwezigheid, is het de komende tien dagen tijd voor liefst vier manches van de Exterioo Cycling Cup. De Antwerp Port Epic is de eerste, maar zeker niet de minste. Met 28 kilometer kasseien en 36 kilometer over onverharde wegen, is het een van de meest interessante 1.1-koersen van het jaar. Volg het hier op WielerFlits!

Via Beveren, Kieldrecht en Stabroek treffen de renners al na 55 kilometer de eerste belangrijke hindernis. De kasseien van de Torenseweg (1080 meter) met aansluitend de onverharde Opstalpolder (1810 meter) zullen doorheen heel de rit centraal staan en komen maar liefst zes keer voorbij. De tweede belangrijke en vaak terugkerende passage is de Zone De Leeuw-Kabeljauw te Berendrecht en Zandvliet, bestaande uit 2405 meter onverhard en bovendien 1280, 1525 en 1325 meter kasseien.

In deze zone komen we in totaal drie keer terug, waarvan de laatste keer tussen veertig en dertig kilometer van het einde. Het is dan ook de verwachting dat hier en op de zone van de Torenseweg en Opstalpolder het deelnemersveld volledig uit elkaar gereden wordt. Dat was namelijk ook de afgelopen jaren het geval. Mocht al dat onverhard- en kasseiwerk toch niet volstaan, dan rest er in de laatste tien kilometer ook nog een onverharde zone in de Ekerse Putten.

1100 meter onverhard en 465 meter kasseien is alles wat de renners dan nog rest, alvorens ze wederom door de haven van Antwerpen richting finishplaats aan het Schengenplein kunnen rijden. Daar komen de renners niet ver van het iconische Havenhuis aan, waar ze ook begonnen zijn. De start is om 12.30 uur, de finish tussen 16.40 en 17.04 uur. Zowel Sporza op één als de Eurosport Player zijn er vanaf 15.15 uur live bij.

Links
Voorbeschouwing: Antwerp Port Epic 2022

Website organisatie
Deelnemerslijst (PCS)

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.