Volg hier de 39ste editie van Tro-Bro Léon 2022

zondag 15 mei 2022 om 11:25
Volg hier de 39ste editie van Tro-Bro Léon 2022

Vandaag is het weer tijd voor Tro-Bro Léon (1.Pro), de eendagskoers door het westen van Bretagne die bekendstaat om zijn onverharde veldwegen en magnifieke posters. En waar de beste Bretonse renner in de uitslag een biggetje wint! Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de wedstrijd!

De wedstrijd is 207,8 kilometer lang, waarvan liefst 33,3 kilometer over onverharde wegen. In totaal krijgen de renners 29 Ribinou voor de wielen geschoven, afhankelijk van de zwaarte gecategoriseerd met één tot vier sterren. Na 44 kilometer is de strook Ty Douar de eerste van 29. Met 2,1 kilometer hoort deze bij de lange stroken maar het pad is relatief goed begaanbaar en loopt bovendien naar beneden, en krijgt dus van de organisatie slechts een ster.

Vlak na Landerneau, in 2021 etappeplaats in de Tour de France, krijgen de renners de tweede en derde strook voor de wielen. Daarna kronkelt de route verder noordwaarts. In de tweede helft van de wedstrijd volgen de veldwegen elkaar in rap tempo op. Op goed dertien kilometer van de finish komen de renners voor de tweede keer voorbij aan de streep, maar ook dan is het zware werk nog niet achter de rug.

Via de relatief makkelijke stroken Kérosven en Guillec wacht met nog negen kilometer te gaan nogmaals de viersterrenstrook Keradraon, die langs het Chateau de Kerouartz voert. Daarna gaat de route over glooiende wegen naar de 29e en laatste onverharde strook, die van Meshuel. Na 205,7 kilometer is het gedaan met de Ribinou en is het nog 2,1 kilometer naar de streep. Die is getrokken na een laatste rechte lijn van zo’n 700 meter die licht oploopt.

Mocht het tot een sprint van een kleine groep komen, dan is timing key. Of de wedstrijd zal uitdraaien op een sprint, weten we tussen 16.37 en 17.08 uur. De officiële start zal plaatsvinden om 11.40 uur. Tro-Bro Léon is vanaf 15.15 uur rechtstreeks te zien via de Eurosport Player. Aansluitend op de negende etappe van de Giro d’Italia (Isernia-Blockhaus) is vanaf 17.45 uur een herhaling van de koers te zien op Eurosport 1.

Links
Voorbeschouwing: Tro-Bro Léon 2022

Website organisatie
Deelnemerslijst (PCS)

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.