Ook Alcoholverbod tijdens Wereldbeker Benidorm

donderdag 24 november 2022 om 09:55
Ook Alcoholverbod tijdens Wereldbeker Benidorm

Niet alleen in Qatar is er een verbod op alcohol tijdens sportwedstrijden. Toeschouwers die tijdens de Wereldbeker veldrijden in het Spaanse Benidorm (22 januari) graag met een biertje in de hand naar de cross willen kijken, komen wellicht bedrogen uit.

De Spaanse wet verbiedt namelijk alcohol op sportevents. In Spanje (en dus ook Benidorm) is er sinds 15 oktober 1990 een verbod op de verkoop van alcoholische dranken tijdens sportieve competities. Zo moeten voetbalfans in Spanje naar bars rond het stadion om een biertje te kunnen drinken, maar is het niet toegestaan om in het stadion zelf alcohol te nuttigen.

Dit is in principe ook het geval voor de cross, al is de organisatie van de wereldbekercross in Benidorm nog in overleg met de lokale overheid. De organisatie hoopt nog tot een oplossing te komen. Er is wellicht ruimte voor een compromis, aangezien de cross in twee stadsparken zal plaatsvinden, waardoor er geen sprake is van een duidelijke afscheiding.

Met Mathieu van der Poel kan de organisatie van de cross in Benidorm overigens rekenen op de aanwezigheid van de viervoudige wereldkampioen in het veld. Ook drievoudig wereldkampioen Wout van Aert is wellicht van de partij.

Geplaatst als onderdeel van: WielerFlits Kort

Dit artikel delen:

12 Reacties

re-cycle 24 november 2022 om 11:46

smet dus op de koers in Benidorm, alcohol werkt namelijk zoals bekend ontsmettend

Romāns Vainšteins 24 november 2022 om 12:15

Zelfde geijl als in Qatar dus. Accepteer gewoon de heersende wetten en probeer niet iets van een banale vrijzone te creëren.

Koers 24 november 2022 om 13:44

Qatar is een slecht voorbeeld want er was schijnbaar gewoon afgesproken dat er bier kon worden gedronken. Dat, kort voor het begin en logischerwijs nadat iedereen al kaartjes had gekocht, veranderen verdiend nou niet bepaald de schoonheidsprijs.

Logisch dat je kijkt naar extra inkomsten. Een cross in Spanje lijkt me geen vetpot, die willen ook gewoon volgend jaar weer kunnen organiseren. Een organisator die niet overal een dubbeltje pakt is geen lang leven beschoren.

Polleke 24 november 2022 om 12:18

WTF… door het rood licht knallen is ook verboden, daar ga je toch ook niet occasioneel uitzonderingen op maken ? Hoe moeilijk kan het zijn om dat alcocholverbod voor 1 middag te respecteren ? FC zou zich moeten schamen om het omzeilen daarvan nog maar te overwegen, laat staan publiekelijk aan te klagen…
Dat moest er even uit..,

Michiel 24 november 2022 om 13:45

Bierschaamte! Pas wel in het rijtje vliegschaamte en wk kijken schaamte.

Romāns Vainšteins 24 november 2022 om 12:35

Wauw, zijn de duimpjes dood?

Koers 24 november 2022 om 13:45

Er is over de duimpjes beslist: https://www.youtube.com/watch?v=gYNUOkqzcVA

Wheely 24 november 2022 om 13:47

Dit is kort nieuws, daar geen geduim!

Patrick 24 november 2022 om 12:54

Tja hun land hun wetten, idem met Qatar of welk ander land dan ook heb je als buitenlander maar te accepteren. Maar hier in Nederland zal de verbied-alles brigade na het hetze tegen het roken ongetwijfeld ook alcohol willen gaan verbieden. Alcohol zal in de toekomst dan ook helaas 100% verboden gaan worden bij o.a. de voetbal, veldrijden, tennis etc.

Craig Vanderswag 24 november 2022 om 12:58

Cross is niet compleet als je geen bier kan gooien over de renners!

Gerard Dekker 24 november 2022 om 15:00

Heel vreemd.
Iedere keer bij de finish van de Vuelta stonden de winnaars toch echt aan een fles champagne te lurken.
Dat mag kennelijk wel.

Al die mensen die aan de finish van de laatste etappe aan de potten bier stonden tellen die ook niet mee?

Het is een heel erg vreemd verhaal. Wordt deze koers soms door Qatar gesponsord?

Wheely 24 november 2022 om 17:38

Scheelt een hoop valpartijen, dan krijgen we ook een hele andere winnaar natuurlijk!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.