Zwitserland neemt Cancellara mee voor olympische tijdrit

Door , donderdag 30 juni 2016 om 16:13
Zwitserland neemt Cancellara mee voor olympische tijdrit

Cancellara met zijn gouden plak in Peking - foto: Sirotti, archief

De Zwitserse wielerbond heeft vier renners blij gemaakt met een selectie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het Alpenland mag een kwartet aan coureurs laten starten in de bergachtige wegwedstrijd. Voor de tijdrit mag Fabian Cancellara in zijn laatste jaar als prof niet ontbreken.

Omdat renners die starten in de tijdrit óók de wegrit moeten rijden, is de sterke Cancellara daar dus ook startgerechtigd. Voor Spartacus wordt het zijn vierde deelname aan de Olympische Spelen. In 2004 in Athene was hij er al bij, waarna hij in 2008 te Peking goud won op de tijdrit en zilver pakte in de wegrit. Ook in Londen (2012) gaf de Beer van Bern acte de présence.

Michael Albasini (Orica-BikeExchange), Steve Morabito en Sebastien Reichenbach (beiden FDJ) hebben ook goed nieuws ontvangen vanuit de Zwitserse bond. Zij zullen voor hun kans mogen gaan in de wegwedstrijd.

Dit artikel delen:

9 Reacties

die is ribbedebie 30 juni 2016 om 16:24

Geen Mathias Frank?

aardappeljager 30 juni 2016 om 16:31

Geef mannen als Albasini en Cancellara wel meer kans dan Frank.

koos1 30 juni 2016 om 16:45

Toch wel opvallend dacht dat Cancellara al had aangegeven niet naar de OS te gaan, omdat het parcours te zwaar zou zijn.
We kunnen er dus ook wel vanuit gaan dat na de lange tijdrit Cancallara gaat afstappen in de TOur.

LyndaLid 30 juni 2016 om 16:51

En hij wilde helemaal niet… Apart!

Ik zal overigens nooit vergeten hoeveel sterker dan de concurrentie Cancellara in Londen was (leek?), totdat ie onderuit ging in die bocht :( Dit jaar natuurlijk kansloos in de wegrit, en de tijdrit lijkt me ook te veel klimmen.

josi 30 juni 2016 om 17:20

Ik gun hem een mooi Olympisch afscheid, maar ik denk niet dat hij een hoofdrol zal gaan spelen.

girardengo 30 juni 2016 om 17:35

Een hoofdrol verwacht ik inderdaad niet meer, maar hij heeft de Olympische buit natuurlijk al binnen (Beijing) – al miste hij in London door die val de finale – en je weet nooit natuurlijk. Het is ook mooi om op dit platform afscheid te nemen.

Viktrodriguez 30 juni 2016 om 17:53

Het lijkt me dat Mathias Frank hier vrij weinig te zoeken heeft. Dat is een typische ronderenner. Ook al is dit er een voor klimmers, het is en blijft natuurlijk nog steeds een eendagswedstrijd. De beklimmingen zijn verder ook geen Alpencols of zo. Het is meer een verzwaarde Lombardije/Luik-Bastenaken-Luik dan een bergrit uit de Tour.

Pavlov 30 juni 2016 om 20:17

Reto Hollenstein niet goed genoeg? Kan een behoorlijk potje tijdrijden en klimmen. Al selecteer je ‘m alleen al vanwege z’n naam.

Netraam 30 juni 2016 om 21:50

In Peking was het toen ook een vrij zwaar parcours, waar Gesink nog 10e werd en niet eens de beste Nederlander was.
Kansloos is hij nooit natuurlijk, dat ben je pas als je niet meedoet. Maar winnen zie ik hem eigenlijk niet meer.

Headlines

Materiaalzone

Populair