Zwift FFWD Race Series: WK-ganger Pim van Diemen toont sterke benen op Volcano Climb

donderdag 27 januari 2022 om 11:35
Zwift FFWD Race Series: WK-ganger Pim van Diemen toont sterke benen op Volcano Climb

De laatste rit van de Zwift FFWD Race Series is gewonnen door Pim van Diemen. Op de Volcano Climb versnelde de Nederlander op het juiste moment, om zo de zege naar zich toe te trekken. Tweede werd Matthias Deroose, derde Stefan Van Aelst.

Van Diemen, die uitkomt voor Movistar eSports, is een van de vier Nederlandse renners die Nederland volgende maand vertegenwoordigt op het WK eRacing. Een andere Nederlandse WK-ganger maakte vlak voor de beslissende aanval van Van Diemen dan weer het mooie weer. Met nog 500 meter te gaan dacht Antonie van Noppen namelijk dat zijn aanval genoeg zou zijn voor de dagzege, maar hij strandde uiteindelijk op de vierde plaats.

In de andere categorieën zagen we soortgelijke scenario’s – iedereen wachtte met het afschieten van zijn pijl tot de laatste kilometer. Bij de B’s betekende dat een nieuwe zege voor Tom van Loon, voor Huub van Santvoort en Titte Van Laer. Op de vijfde plaats eindigde Eva van Agt, die zich als beste vrouw kwalificeerde voor de finale.

Kevin Aelbrecht boekte woensdagavond een nieuwe overwinning in de C-categorie, Kenneth Sergooris schoot voor de tweede keer raak in de D-categorie.

Deelnemers finale

Door het coronavirus is de finale van de Zwift FFWD Race Series in Amsterdam op 2 februari afgelast. Een finale vanuit huis op dezelfde datum is het alternatief. De vijftien beste renners en rensters worden later vrijdag in dit artikel bekendgemaakt.

Hilly Route, Watopia (9,1 kilometer)
Woensdag 2 februari
18.30: Vrouwen (twee rondes)
20.15: Mannen (twee rondes)

Meer informatie over de finale is te vinden op Zwift Nederland


Lees ook: Voorbeschouwing: Zwift FFWD Race Series 2022 – Maak kans op FFWD-wielen

Dit artikel delen:

3 Reacties

Romāns Vainšteins 27 januari 2022 om 16:04

Met Corona had Zwift DE ideale kans om zichzelf en de hele ‘discipline’ binnenfietsen voorgoed op de kaart te zetten alsmede gelieerde sportevenementen. Het boeit dus helemaal niemand ook maar een halve zak welke op zijn zolderkamer zich/haar de pleuris hijgende Homo sapiens op welke manier naar welk resultaat toe pedaalstampt.

Paceline 28 januari 2022 om 07:19

Oke Boomer

Romāns Vainšteins 28 januari 2022 om 08:43

Net alsof de desinteresse ongelijk over leeftijdklassen verdeeld is.

Wat is überhaupt een 'boomer' ? Is dat net zoiets hips en vergankelijks als GOAT, of AWOL of #?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair