Zwift Academy-winnaar Vergallito krijgt kans bij opleidingsploeg Alpecin-Deceuninck
Ter Illustratie - foto: Cor Vos (archief)
zondag 18 december 2022 om 09:11

Zwift Academy-winnaar Vergallito krijgt kans bij opleidingsploeg Alpecin-Deceuninck

De Italiaan Luca Vergallito zal volgend jaar uitkomen voor Alpecin-Deceuninck. De 25-jarige renner is namelijk de grote winnaar van de Zwift Academy 2022 en heeft zo een plekje afgedwongen bij de opleidingsformatie van de gebroeders Philip en Christoph Roodhooft.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vergallito nam het in de finale op tegen vier andere kanshebbers: de Belg Jasper Paridaens, de Australiërs Cooper Sayers en Lucas Hoffman en de Brit Will Lowden. De vijf atleten waren de verkozenen na maar liefst 160.000 inschrijvingen voor de Zwift Academy.

In de finale kwam Vergallito dus als winnaar uit de bus. “Profatleet worden is altijd mijn persoonlijke doel geweest en wielrennen zit in mijn hart sinds ik klein ben”, laat hij weten via zijn nieuwe werkgever. “Ik weet dat er veel werk te doen is, maar ik ben er klaar voor en zal mijn best doen. Ik ben Alpecin-Deceuninck en Zwift heel dankbaar dat ik zo’n kans krijg. Ik zal alles geven om hun gelijk te bewijzen.”

De meest spraakmakende winnaar van de Zwift Academy is ongetwijfeld Jay Vine. De Australiër won de wedstrijd in 2020. Na een jaar wennen aan het profpeloton brak de Australiër in 2022 helemaal door op het allerhoogste niveau met twee ritoverwinningen in de Vuelta a España. Vine heeft inmiddels een contract getekend bij miljoenenformatie UAE Emirates.

Profcontract Canyon-SRAM voor Alex Morrice 
Bij de vrouwen waren de finalisten van de Zwift Academy de Britse Alex Morrice, de Duitse Nele Laing, de Italiaanse Chiara Doni en de Amerikaanse vrouwen Elena Wu-Yan en Liz Van Houweling. Morrice wist de finale naar haar hand te zetten en zo een profcontract bij Canyon-SRAM te versieren. De 22-jarige Morrice wist zich dit jaar, op een iets lager niveau, nog te onderscheiden in het Britse wielercircuit.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
18 december 2022 09:50
Alpecin wilde eigenlijk geen van alle renners dat was wel duidelijk. Die alex bogna van vorig jaar zit ook nog op CT niveau.
    18 december 2022 15:51
    Kon kiezen tussen 1 jaar WT en 2 jaar in het CT team
18 december 2022 12:15
Tja ze waren op zoek naar een top 20 WT niveau klimmer en vonden de 5.7-5.8 w/kg van Vergallito op de Rates na 5 dagen strijd eigenlijk niet goed genoeg...

Volgens het commentaar reed Vergallito het Rates extreme deel ruim een minuut langzamer omhoog dan Pogacar. Dat ook nog eens na een aanloop in het gezelschap van de PT boys, die tot 6 w/kg gas gaven, waar max 5 was afgesproken...

M.i. mikken Roodhooft cs wel heel hoog.

PS Bogna heeft begin 2022 zelf bewust gekozen voor 2 jaar opleidingsploeg in plaats van 1 jaar ProTour. Zie https://www.wielerflits.nl/nieuws/zwift-academy-winnaar-alex-bogna-niet-naar-hoofdmacht-alpecin-fenix/
19 december 2022 14:48
Ik zie deze Luca echter op PCS ook bij de opleidingsformatie staan, en dat enkel voor 2023.

Reacties zijn gesloten.