Gevallen Louis Meintjes fit genoeg om vandaag te koersen

zondag 9 september 2018 om 12:55
Gevallen Louis Meintjes fit genoeg om vandaag te koersen

foto: Sirotti

Update

Louis Meintjes lijkt voornamelijk oppervlakkige schade te hebben overgehouden aan zijn valpartij in de veertiende rit van de Vuelta a España. Even werd gevreesd voor een hersenschudding, maar een uitgebreid eerste onderzoek bracht geen symptomen ervan aan het licht. Voor de start van de etappe van vandaag wordt de Zuid-Afrikaan nogmaals onderzocht.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Op de helikopterbeelden was te zien dat een renner in een snelle bocht in de afdaling van de Alto de la Falla van de weg raakte en uit het zicht verdween. De regie besloot even de koers te blijven volgen, maar daarna werd er alsnog overgeschakeld naar de onfortuinlijke renner. Het bleek Louis Meintjes, die op handen en voeten omhoog klauterde uit de struiken. Ogenschijnlijk verdwaasd en wankelend op zijn benen leek hij even te moeten bekomen van de schrik, voordat hij weer op zijn fiets klom.

De renner van Dimension Data zou de etappe uitrijden en kwam in het bijzijn van ploeggenoot Ben King als 62e over de streep, op ruim zestien minuten van ritwinnaar Simon Yates.

Zorgen om hersenschudding
De ploeg was bezorgd bij het zien van de beelden, zei ploegarts Jarrad van Zuydam na afloop. “Vanwege de manier waarop Louis wankelde waren er zorgen over mogelijk hersenletsel en een hersenschudding in het bijzonder. Louis is uitvoerig nagekeken en vertoonde geen symptomen van een hersenschudding. Hij zal ’s ochtends opnieuw worden onderzocht en als hij die test doorstaan, zal hij een stresstest ondergaan om te zien of die symptomen veroorzaakt – voordat we hem laten starten.”

Voorts is Meintjes behandeld aan een flinke snee in zijn linkerelleboog, die moest worden gehecht. Ook had hij andere schaaf- en snijwonden opgelopen, die slechts schoon moesten worden gemaakt.


Update, 12.55 uur
Louis Meintjes heeft vanochtend enkele tests ondergaan en is fit genoeg bevonden om aan het vertrek te staan van de vijftiende etappe naar Lagos de Covadonga. Dat bevestigde de ploeg op haar social media. Hij doorstond de onderzoeken zonder problemen.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Handige Harry 9 september 2018 om 10:07

Die rijdt echt een heel slecht seizoen.

0
Maenhout 9 september 2018 om 10:49

Louis vloog best een eind naar beneden – wie zou niet even verdwaasd kijken als je na een maximale inspanning bergop tijdens een razendsnelle afdeling opeens in een boom hangt? Zelfs bij ijzervreter Van Est stond het hart even stil… ;-)

0
pirazzi 9 september 2018 om 10:54

Die kan een klassering bij de eerste 20 vergeten in het algemeen klassement.

0
aardappeljager 9 september 2018 om 11:09

Ben blij te lezen dat ze veel tests doen, maar eigenlijk hoop ik dat ze hem niet meer laten starten.

0
peterwinnen 9 september 2018 om 11:36

Moet je iemand die overduidelijk wankelde en afwezig leek, überhaupt nog wel laten fietsen. Waarom zijn er nooit ploegleiders die zeggen: kom lekker in de auto zitten, dit heeft geen zin meer.
Waarbij ik moeiteloos doorga op mijn volgende punt: wanneer komt er eindelijk eens een opleiding voor ploegleiders? IN alle sporten heb je diploma’s nodig, in een grote sport als wielrennen mag iedere ex-coureur een ploeg leiden. Snap ik niets van.

0
Emergo 9 september 2018 om 11:49

Is er relevantie met de val van Meintjes en zo ja , wat ??

0
Fast Freddy 9 september 2018 om 11:49

Je vraagt waarom niet. Omdat het eerst goed fout moet gaan voordat er actie ondernomen wordt. Dat is niet alleen zo in het wielrennen, maar overal. We moeten eerst onze neus stoten….

0
Romāns Vainšteins 9 september 2018 om 13:09

Wielrennen in algehele zin en op straffe van boetes afschaffen zou ook helpen.

0
rvb 9 september 2018 om 12:11

in +-99% van de valpartijen kan men doorfietsen.

het zou best interessant zijn om te onderzoeken wat de ratio doorfietsen / stoppen is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone