‘Zoektocht naar nieuwe CEO Lotto Dstny nadert ontknoping’

woensdag 30 november 2022 om 09:01
‘Zoektocht naar nieuwe CEO Lotto Dstny nadert ontknoping’

foto: Cor Vos (archief)

De zoektocht naar de nieuwe CEO van Lotto Dstny nadert zijn einde, meldt Het Laatste Nieuws. De overgebleven kandidaten hebben te horen gekregen dat er begin december meer nieuws zal zijn.

Lotto Dstny zoekt nog altijd naar een opvolger van John Lelangue. Deze zoektocht wordt niet eigenhandig uitgevoerd, maar is uitbesteed aan ‘headhunter’ Blackbox, dat professionele bedrijven helpt om de meest geschikte en relevante kandidaat te vinden voor een open positie. Blackbox heeft na een reeks interviews een longlist voorgelegd aan de Raad van Bestuur van de wielerploeg. Inmiddels heeft de Raad van Bestuur deze longlist gereduceerd tot een shortlist.

Shortlist 
Wie op deze shortlist staan, is niet volledig bekend. Frank Glorieux, de voormalig CEO van Cycling Vlaanderen, staat naar verluidt wel op het lijstje. Enkele kandidaten komen volgens Het Laatste Nieuws uit de bedrijfswereld, aangezien het takenpakket van de CEO van Lotto Dstny vooral van boekhoudkundige, juridische en organisatorische aard is.

De namen van onder meer Axel Merckx, Peter Van Den Abeele en Andrei Tchmil werden genoemd, maar zijn inmiddels afgevallen. Op dit moment wordt Lotto Dstny (nu nog Lotto Soudal) geleid door sportief manager Kurt Van de Wouwer en Chief Business Officer Yana Seel.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Polleke 30 november 2022 om 09:23

Wat.Een.Soap… en wat een lompe structuur… we hebben het over een niet eens zo grote KMO…

1
vinyakke1 30 november 2022 om 10:08

Ik zie het probleem niet. De huidige mensen aan boord kunnen wel even overbruggen, inclusief Lelangue. Waarom dan in zeven haasten een nieuwe ceo aanstellen om binnen een half jaar te concluderen dat het geen goeie match is? Laat ze toch rustig zoeken, wie heeft daar nu last van?

0
ken dcq 30 november 2022 om 20:02

In andere bedrijven gaat er toch ook altijd een tijd over als ze iemand aan de top veranderen. Alleen moet in andere sectoren de pers geen ‘buiten seizoenen vullen en gebeurd dat in de luwte, om dit nu een soap te noemen omdat buitenstaanders (de pers) het er perse over willen hebben is imho ook een brug te ver

0
Gidon 30 november 2022 om 09:31

Tijd voor een nieuw tv-format.

1
Deo 30 november 2022 om 10:42

Klinkt als een talentenshow

0
Romāns Vainšteins 30 november 2022 om 09:10

Zochten ze een nieuwe CEO?

-4

Net binnen

Populair

Materiaalzone