ZLM Tour voegt finish in Heinkenszand toe aan rittenschema

donderdag 11 april 2019 om 12:50
ZLM Tour voegt finish in Heinkenszand toe aan rittenschema

foto: Cor Vos (archief)

Met een aankomst in Heinkenszand (Zeeland) is de puzzel van de organisatie van de ZLM Tour bijna opgelost. In maart werd het rittenschema in grote lijnen gepresenteerd, maar er waren nog een paar nader te bepalen start- en finishplaatsen.

De tweede etappe begint op 20 juni in het Belgische Bredene en kent zijn finish in Heinkenszand, dat ligt in de Zeeuwse gemeente Borsele. “Het peloton rijdt straks zo’n 100 kilometer langs onze karakteristieke dorpen, over onze prachtige dijken en via de vele polderwegen die ons landschapspark rijk is. Het is voor onze omgeving de uitgelezen mogelijkheid om aan een groot publiek te laten zien dat het hier goed recreëren en dus fietsen is”, zegt wethouder Marga van de Plasse van Borsele.

De ZLM Tour (2.1) keert na een jaar afwezigheid terug op de UCI-kalender. Jean-Paul van Poppel is aangewezen als koersdirecteur. WorldTour-ploegen Jumbo-Visma, Team Sunweb en Katusha-Alpecin hebben hun deelname al toegezegd. Alleen de start- en finishplaats van de slotrit door de provincie Noord-Brabant moeten nog bekendgemaakt worden.

Etappeschema ZLM Tour 2019 (19-23 juni)
19/6 Proloog: Yerseke
20/6 Etappe 1: Bredene – Heinkenszand
21/6 Etappe 2: Etten-Leur – Buchten
22/6 Etappe 3: Buchten – Landgraaf
23/6 Etappe 4: Slotetappe door Brabant

Dit artikel delen:

1 Reactie

superkoppel 11 april 2019 om 15:01

Kijk! Kunnen we mooi na het werk nog de finish meepikken :)

Headlines

Materiaalzone

Populair