Jean-Paul van Poppel koersdirecteur vernieuwde ZLM Tour

donderdag 14 maart 2019 om 15:04
Jean-Paul van Poppel koersdirecteur vernieuwde ZLM Tour

Jean Paul van Poppel - foto: Cor Vos

Jean-Paul van Poppel is de nieuwe koersdirecteur van de ZLM Tour. Dat maakte de organisatie vandaag bekend tijdens een perspresentatie in Yerseke. De Nederlandse rittenkoers keert na een jaar afwezigheid terug op de kalender met een nieuwe naam en een nieuwe organisatie.

Warmdraaien voor de Tour
De ZLM Tour staat dit jaar op de kalender van woensdag 19 juni t/m zondag 23 juni. De Zeeuwse verzekeraar ZLM ging na de annulering van de Ster ZLM Toer vorig jaar op zoek naar een nieuwe organisator en vond deze in Libéma Profcycling. Met het aanstellen van oud-topsprinter Van Poppel als koersdirecteur wil de wedstrijd zich neerzetten als sprinterskoers ter voorbereiding op de Tour de France.

Sprintersfestijn
De vijfdaagse rittenkoers start op woensdag 19 juni met een proloog in het Zeeuwse Yerseke, de geboorteplaats van profrenner Antwan Tolhoek. De tweede rit start in Bredene. De rit gaat via Zeeuws-Vlaanderen en de Westerscheldetunnel noordwaarts, naar een nader aan te kondigen finishplaats. Rit drie gaat van het Brabantse Etten-Leur naar het Limburgse Buchten. Op zaterdag staat er in Limburg tussen Buchten en Landgraaf een heuvelrit op het programma. De slotetappe wordt een sprintersrit door Brabant. De start- en aankomstplaats maakt de organisatie op een later moment bekend.

Drie WT-teams, Kittel present
Marcel Kittel is de eerste grote naam die door de organisatie op de deelnemerslijst gezet kan worden. De Duitse sprinter van Katusha-Alpecin heeft besloten om de Nederlandse rittenkoers in zijn programma op te nemen. Met ook Jumbo-Visma en Team Sunweb staan er vooralsnog drie WorldTour-teams aan het vertrek.

De ZLM Tour kan daarnaast Roompot-Charles (Boom, Weening & v/d Lijke), Wanty-Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise en Wallonie-Bruxelles verwelkomen. Ook de Nederlandse continentale ploegen Alecto, Monkey Town, Metec-TKH en Vlasman staan aan de start.

Voorlopig etappeschema ZLM Tour 2019 (2.1)
woensdag 19 juni: Proloog in Yerseke
donderdag 20 juni: Bredene – nnb (Zeeland)
vrijdag 21 juni: Etten Leur – Buchten
zaterdag 22 juni: Buchten – Landgraaf
zondag 23 juni: Slotetappe door Brabant

Dit artikel delen:

4 Reacties

josi 14 maart 2019 om 15:10

Een koersdirecteur die tevens verbonden is aan een van de deelnemende ploegen. Het zou niet direct mijn oplossing zijn, maar er is vast goed over nagedacht.

leegloper 14 maart 2019 om 16:14

Vorig jaar is de Ionica race erbij gekomen en de Route du Sud (Nu Occitanie?) en vooral Slovenie lijken populairder geworden. Het is druk naast de Dauphine en Zwitserland.

Sjoerd102 14 maart 2019 om 16:51

Jammer. Geen etappe door de Ardennen meer

Jotto-Lumbo 14 maart 2019 om 16:59

laat ik dan even wat positiefs zeggen. Tof dat deze wedstrijd weer doorgaat dit jaar. We worden al niet heel erg verwend met Nederlandse wedstrijden op hoog niveau. Kan ik Groenewegen nog even zien in voorbereiding op de Tour de France.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair