ZLM Tour gaat niet door in juni, verplaatst naar 2022

maandag 17 mei 2021 om 15:49
ZLM Tour gaat niet door in juni, verplaatst naar 2022

De organisatie van de ZLM Tour ziet geen kans om dit jaar de wedstrijd door te laten gaan. De Nederlandse rittenkoers is daardoor, voor het tweede seizoen op rij, met een jaar uitgesteld. De ZLM Tour zou van 9-13 juni verreden worden, maar is uitgesteld naar 2022.

Volgens organisator Libéma Profcycling stonden de gemeentes niet te springen om de ZLM Tour door te laten gaan, gezien de onduidelijkheid over de geplande versoepelingen van de coronamaatregelen. De ronde zou beginnen in Kapelle en ook etappes kennen met aankomst in Goes, Buchten, Valkenburg (op de Cauberg) en Rucphen.

“In totaal zouden we met de ZLM Tour door vijf verschillende veiligheidsregio’s rijden, zijn acht verschillende gemeentes start- en/of finishplaats en doorkruisen we in totaal meer dan dertig verschillende gemeentes. Van al deze partijen moeten we een vergunning krijgen om te mogen fietsen”, aldus Niels Geven van de organisatie.

“Binnen de huidige maatregelen mag er nergens langs het parcours publiek aanwezig zijn. Bij de start- en finishlocaties kon dit worden gerealiseerd, maar langs de route kon deze harde voorwaarde door niemand worden gegarandeerd waardoor we niet van alle partijen een vergunning krijgen. Dit maakt het onmogelijk om dit jaar de ZLM Tour te organiseren.”

‘Ploegen kunnen zich nu elders voorbereiden op de Tour’
Martin de Kok (de algemeen manager van Libéma Profcycling) vindt het jammer, maar hij zegt samen met hoofdsponsor ZLM Verzekeringen te zorgen voor de continuïteit van de ronde. “We willen dé voorbereidingskoers op de Tour de France zijn voor sprinters. Dan moeten we dit ook voor ploegen waarmaken. Door nu een beslissing te nemen, kunnen de ploegen zich nog elders voorbereiden op de Tour. We hebben gedaan wat we konden, en rekenen erop dat ze volgend jaar weer bij ons aan de start staan”, zegt De Kok.

De ZLM Tour 2019 – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

14 Reacties

Turtlehead 17 mei 2021 om 16:00

Hield TJV al een beetje rekening mee met de route-Groenewegen volgens mij. Jammer, samenwerken is lastig in een land als Nederland ;)

0
FDJ 17 mei 2021 om 16:31

Beschamend dat Nederland als fietsland het niet voor elkaar kan krijgen koersen te organiseren. Publiek langs de kant van de weg is bij dit soort wedstrijden al nooit massaal gekomen dus nu ook niet. Start en finishzone publieksvrij en gaan. Het blijkt wel dat peppie en kokkie weinig met sport hebben, maar Rutte zal ongetwijfeld weer prominent aanwezig zijn bij de Spelen en wat medaillewinnaars om de nek hangen.

0
evelineroos 17 mei 2021 om 17:12

Haha jij denkt dat Rutte straks in Tokio aanwezig is? Koekoek.

0
vanSpringel 18 mei 2021 om 08:17

@evenlineroos, waarschijnlijk komt de doctrine bij aankomst in NL de medaillewinnaars feliciteren, vanzelfsprekend met stukgewassen handen en mondkapje op en z'n 1,5 meter afstandelijkheid.

0
skylimit 17 mei 2021 om 16:33

Nederland top van Europa, afgelasten zijn wij goed in, organiseren kost teveel moeite.
Bestuurders zijn liever lui dan moe. Nederland blijft verkeerde signalen afgeven en is absoluut niet wielrenminded!!

0
Sven.99 17 mei 2021 om 16:34

Het is echt schandalig dat wij in Nederland na 1.5 jaar sinds de coronauitbraak niet in staat zijn een topsportwedstrijd als deze te organiseren, terwijl er door heel europa overal gewoon wordt gefietst.

0
wielrenner 17 mei 2021 om 17:00

Inderdaad labbekakken! En dat terwijl we volop versoepelen!!

0
Panasonic 17 mei 2021 om 16:41

Niet te geloven. Echt niet te geloven. Arm Nederland.

0
koos1 17 mei 2021 om 17:36

Sluit me helemaal aan bij de reacties hier.
Ongelofelijk dat hier geen koers georganiseerd kan worden. Door heel Europa zijn grote en kleinere koersen (met etappes van A naar B), alleen hier in NL is dat niet mogelijk.

0
Fast Freddy 17 mei 2021 om 19:07

Fukking bureaucratie ten top. Bravo bevoegd gezag!

0
Verweggistan 17 mei 2021 om 19:16

Konden ze er geen fieldlab van maken?

0
VespavanBern 17 mei 2021 om 19:42

Tja, wat een verassing. Bevestiging van hoe slecht het gesteld is momenteel met het nationale wielrennen in Nederland. Denken in oplossingen in plaats van problemen is voor de KNWU en consorten teveel gevraagd.

0
reusjen 17 mei 2021 om 23:39

Dit lijkt vooral een probleem van vergunningverlening te zijn toch of mis ik iets? Daar is niet de KNWU verantwoordelijk voor maar de overheid.

0
VengaVengaVenga 18 mei 2021 om 11:29

Nederland als land en Holland in het bijzonder heeft geen gevoel met wielrennen. Voor Hollanders is het een zomer bezigheid als er niet geschaatst kan worden. Wielrennen is vooral een zaak van perifere provincies en niet interessant voor de Hollandse (Randstadse) massa. Zo denkt men bij de NOS en ook in onze overheid.

Zal deze mindset ooit veranderen? Ik vraag het me af. Meer dominant dan Nederland kun je in het huidige vrouwenwielrennen niet zijn. Dat lijkt me een goede reden om alles uit te zenden als Nederlandse zender. En toch is het aanbod heel beperkt en vaak veroordeeld tot een samenvatting van net aan een minuut. Terwijl elke niet toe doende schaatsrit live wordt uitgezonden en tot in den treure wordt geanalyseerd.

Zonder liefde voor de koers is een koers organiseren geen prioriteit en wordt het gezien als ‘lastig’ en ‘problematisch’. Dan zie je overal beren op de weg en is ‘nee’ een makkelijk antwoord

Gelukkig zijn er voor ons Nederlandse wielervolgers genoeg opties om onze geliefde koers te blijven volgen en ben ik onze buren de Vlamingen dankbaar voor hun liefde en organisatietalent voor de koers.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone