Zilver voor Wild en Pieters tijdens Koppelkoers, Ligtlee pakt brons

zaterdag 3 maart 2018 om 20:08
Zilver voor Wild en Pieters tijdens Koppelkoers, Ligtlee pakt brons

foto: Sirotti (archief)

Kirsten Wild en Amy Pieters hebben op het Wereldkampioenschap baanwielrennen in Apeldoorn zilver veroverd op het onderdeel koppelkoers. De Nederlandse dames moesten hun meerdere erkennen in Katie Archibald en Emily Nelson, die namens Groot-Brittannië het goud veroverden. Italië (Maria Confalonieri en Letizia Paternoster) legde beslag op het brons.

Eerder op de avond veroverde Elis Ligtlee al brons op het onderdeel 500 meter tijdrit. In de finale waren alleen Miriam Welte en Daria Shmeleva haar te snel af. Ligtlee was met een tijd van 33,484 slechts drie tienden langzamer dan de winnares.

Voor Ligtlee is dit een persoonlijke overwinning. Het lukte de 23-jarige namelijk niet om zich te plaatsen voor het sprinttoernooi en de keirin. Bondscoach Bill Huck besloot haar toch te selecteren voor de 500 meter tijdrit en met de bronzen plak betaalt de Olympisch kampioene uit Rio de Janeiro dit dubbel en dwars uit.

Dit artikel delen:

1 Reactie

xistnc 3 maart 2018 om 20:59

Die koppelkoers was een aanfluiting zeg. Nauwelijks landen in dezelfde ronde, aflossingen waarbij de rensters elkaar lieten stilvallen en sprintjes die door Nederland consequent werden aangetrokken voor de Britsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair