Zilver voor Theo Bos op kilometer tijdrit

Door , vrijdag 1 maart 2019 om 20:25
Zilver voor Theo Bos op kilometer tijdrit

foto: Cor Vos

Theo Bos heeft zilver gepakt op de kilometer tijdrit tijdens het WK baanwielrennen in Pruszków. De wereldtitel is voor de Fransman Quentin Lafargue, die in de laatste rit de klok drietienden van een seconde eerder stilzette dan de Nederlander.

Jeffrey Hoogland was de uittredende wereldkampioen op dit onderdeel; de baansprinter focust zich dit WK volledig op de teamsprint en de sprint en daar paste de loodzware inspanning op de Kilometer niet tussen. De Nederlandse afvaardiging bestond daarom uit Theo Bos en Sam Ligtlee, die overigens ook allebei tot de wereldtop behoren op dit onderdeel.

Dat bleek wel in de kwalificatie, waarin Sam Ligtlee de zevende tijd reed in 1:01.062 en Theo Bos zelfs de tweede in 1:00.133. Daarmee kwalificeerden zij zich voor de finale, waarvoor Quentin Lafargue zich in de snelste tijd had geplaatst met 59.845. Daarmee was de Fransman de enige die onder de minuut dook – en aan hem zouden de Nederlanders een zware kluif hebben.

Ligtlee moest al als tweede aantreden in de finale en daarin klokte hij 1:01.205. Dat zou hem uiteindelijk de zevende plaats opleveren. Daarna was het wachten op Bos en Lafargue, die als laatste zou starten. Bos reed een scherpe tijd met 1:00.388 en stond daarmee even bovenaan. Lafargue ging echter opnieuw sneller rond (1:00.029) en pakte de titel.

Uitslag
flag-nr1 flag-fr Quentin Lafargue
flag-nr2 flag-nl Theo Bos
flag-nr3 flag-fr Michael D’Almeida

Dit artikel delen:

3 Reacties

Maillot à Pois 1 maart 2019 om 20:31

Wat een weelde weer! Knappe campagne voor team NL!

Natte spons 1 maart 2019 om 20:47

Is dat normaal dat ze in de finale langzamer gaan dan in de kwalificatie? Door vermoeidheid mogelijk? Alledrie hebben ze een mindere tijd dan in de kwalificaties.

Mwielerfan 2 maart 2019 om 00:21

Viel mij ook op. Bos en die Fransman zou je van denken dat die met 0,5 procent rem erop hadden kunnen rijden

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair